Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Το πρόγραμμα προβολών του Μαρτίου

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Το πρόγραμμα προβολών του Μαρτίου

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα συνεχίζει τις προβολές του το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, το οποίο εστιάζει στις παγκόσμιες ημέρες του Μαρτίου με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Θέματα όπως η φύση, η γυναικεία εμπειρία, η Ισλαμοφοβία, η αναπηρία μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αποτελούν έναυσμα για συζήτηση και προβληματισμό.

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη και πραγματοποιούνται στο Doc Cafe, Κουτσομητοπούλου 6 στο Ιστορικό Κέντρο. Ώρα προσέλευσης: 8.30 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/3 – “Η μαφία της τίγρης” των Karl Ammann, Laurin Merz, (88’), 2020 |Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Φύσης

Η τίγρης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και απειλούμενα πλάσματα στον κόσμο. O κινηματογραφιστής, Karl Ammann αποκαλύπτει την παράνομη αναπαραγωγή τους σε μυστικές εκμεταλλεύσεις τίγρεων της Νοτιοανατολικής Ασίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3 – “She’s beautiful when she’s angry” της Mary Dore, (93’), 2014        |Ημέρα της Γυναίκας

Ένα ντοκιμαντέρ που αναβιώνει τη θαμμένη ιστορία των εξωφρενικών, συχνά λαμπρών γυναικών που ίδρυσαν το σύγχρονο γυναικείο κίνημα από το 1966 έως το 1971.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/3 – “Φόρμαν εναντίον Φόρμαν” των Helena Trestikova, Jakub Hejna (78’), 2019

Το απόλυτο βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τον κάτοχο βραβείου Όσκαρ, Τσέχο σκηνοθέτη Μίλος Φόρμαν. Από τη νεανική του ηλικία στην Τσεχοσλοβακία υπό το ναζιστικό ζυγό και τη μετέπειτα κομμουνιστική διακυβέρνηση έως τις πρώτες του επιτυχίες στο εξωτερικό… 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3 – A balloon for Allah της Nefise Ozkal Lorentzen, (52’), 2011         |Διεθνής Ημέρα για την καταπολέμηση της Ισλαμοφοβίας

Όταν η σκηνοθέτις Nefise ήταν παιδί, συνήθιζε να στέλνει μπαλόνια με γράμματα στον Αλλάχ. Τώρα έχει αποφασίσει να στείλει ένα νέο μπαλόνι, για να δοκιμάσει το ρόλο των γυναικών στη μουσουλμανική κουλτούρα…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/03 – “Ένα καινούριο Μπροντγουέι” του Ντένις Μπόγιτς, (87’), 2021      |Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

Η ταινία ακολουθεί 6 ανθρώπους με σύνδρομο Down στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, οι οποίοι ξεπερνώντας πολυάριθμα εμπόδια, κατορθώνουν να είναι από τους πρώτους στη νοτιοανατολική Ευρώπη που γίνονται σπουδαστές σε δραματική σχολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/3 – “Το αγόρι και ο κόσμος” του Ale Abreu, (80’), 2013

Ένα μικρό αγόρι ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησης του πατέρα του. Μια συγκλονιστική ταινία κινουμένων σχεδίων!