Λαμπρός ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Λαμπρός ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821 σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες Πύλου – Νέστορος, ενώ ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας μετέβη στη Χώρα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την καθιερωμένη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χώρας. Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου των Πεσόντων, από τον κ. Καρβέλα, τον πρόεδρο της Κοινότητας Χώρας Διονύσιο Δημητρόπουλο, τον τοπικό αστυνόμο Χώρας, ανθυπαστυνόμο κ. Φωτόπουλο, εκπροσώπους από τα σχολεία της Χώρας: Νηπιαγωγείο, 1ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας, Τηλέμαχος Αντωνόπουλος, ενώ η  παρέλαση των μαθητών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Σε δήλωσή του ο κ. Καρβέλας μετά την παρέλαση, ευχόμενος υγεία και προκοπή σε όλο τον κόσμο, επισήμανε: «Εύχομαι από καρδιάς υγεία και καλή πρόοδο σε όλους. Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, μαζί με τη λαμπρή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ταυτίστηκε με την Επανάσταση και τον εορτασμό της κι αποτέλεσε την αφετηρία της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Τιμούμε τους αγωνιστές Έλληνες του 1821, που με γενναιότητα, αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης απέναντι στην πατρίδα, έδωσαν μάχη για την Ελευθερία του Έθνους μας. Η αποφασιστικότητα, η τόλμη και η πίστη στα ιδανικά των Ηρώων του 1821 ας γίνει για όλους μας πρότυπο, που επιτυγχάνεται με συλλογική προσπάθεια και αίσθημα ενότητας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την πολύ καλή εμφάνισή τους στην παρέλαση και τους εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία των μαθητών. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!».

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις έδρες των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων Πύλου, Κορώνης, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων και Παπαφλέσσα.