Λαϊκή Συσπείρωση: Με χειρότερους όρους η στάθμευση στο κέντρο της Καλαμάτας

Λαϊκή Συσπείρωση: Με χειρότερους όρους η στάθμευση στο κέντρο της Καλαμάτας

Με χειρότερους όρους για τους κατοίκους της πόλης προχωρά η εκ νέου ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας, «αφού, σύμφωνα με τους όρους της δημοπρασίας, καταργείται η δωρεάν στάθμευση τις νύχτες (μετά τις 9.00 μ.μ.) και τις αργίες. Επίσης ο μισθωτής έχει το δικαίωμα να αυξήσει την τιμή πέραν των 0,50 ευρώ την ώρα, αφού υποβάλλει σχετικό αίτημα στο Δήμο.

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, πιστή στο δόγμα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, συνεχίζει αυτή την πολιτική και στα δημοτικά πάρκινγκ. Μαζί με τις αποσπασματικές, αχρείαστες, κοστοβόρες και χρονοβόρες παρεμβάσεις στις οδούς Αναγνωσταρά και στους γύρω δρόμους, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στην πλατεία Υπαπαντής, έχουν προκαλέσει χάος στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης, που βιώνουν το άγχος της στάθμευσης, το οποίο με τα παραπάνω μέτρα θα ενταθεί.

Θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ιδιαίτερα τα βράδια της Παρασκευής, του Σαββάτου, αργιών, καθώς και της Κυριακής, οπότε το δωρεάν πάρκινγκ αποτελούσε ένα μεγάλο αποκούμπι στη γενικότερη δύσκολη κατάσταση στάθμευσης. Παράλληλα, θα αποτελέσει και σοβαρή επιβάρυνση για όσους χρησιμοποιούν το πάρκινγκ, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, πράγμα που θα έχει αντίκτυπο και στα μαγαζιά της πόλης.

Καλούμε τον Εμπορικό Σύλλογο, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής που πλήττονται ιδιαίτερα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ και το νέο οικονομικό χτύπημα στα μικρά μαγαζιά του κέντρου.

Ζητάμε:

-Τη λειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ με εργαζομένους του Δήμου με όλα τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και τα απαραίτητα μέτρα διευθέτησης και καθαρισμού του χώρου

-Δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης με μειωμένο αντίτιμο για τους επισκέπτες και δωρεάν για τους κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής

-Ανάπτυξη μέσων μαζικής μεταφοράς με πύκνωση γραμμών και δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών

-Περιφερειακά παρκινγκ όπου με δωρεάν συγκοινωνίες και σταθερά δρομολόγια θα δίνεται η δυνατότητα εισόδου στην πόλη.

-Να προχωρήσει, επιτέλους, μια σύγχρονη κυκλοφοριακή μελέτη που να αφορά συνολικά στην κίνηση των αυτοκινήτων, τους χώρους πάρκινγκ, τους ποδηλατοδρόμους, τις πεζοδρομήσεις κ.λπ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή 22/3/2024, στις 7.00 μ.μ., στο βόρειο χώρο στάθμευσης στην πλατεία Όθωνος».