Μαθητές παρουσίασαν στο Δημαρχείο Καλαμάτας την ψηφιακή πλατφόρμα για εθελοντές VoluntUp

Μαθητές παρουσίασαν στο Δημαρχείο Καλαμάτας την ψηφιακή πλατφόρμα για εθελοντές VoluntUp

Την ψηφιακή πλατφόρμα VoluntUP παρουσίασαν στο Δημαρχείο Καλαμάτας μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Πρόκειται για web εφαρμογή που δημιούργησαν τα παιδιά, με στόχο τη διασύνδεση εθελοντών με φορείς δημόσιους ή ιδιωτικούς.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συνοδευόμενοι από το διευθυντή του Γυμνασίου Μιχάλη Κουσουλάκο και τη συντονίστρια καθηγήτρια οικονομολόγο, Σταυρούλα Κόκκαλη, παρουσίασαν την ψηφιακή πλατφόρμα εθελοντισμού Volunt UP στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αναστάσιο Σκοπετέα.

Όπως εξήγησαν, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα  μπορεί να εγγραφεί ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να είναι εθελοντής σε δράσεις που τον ενδιαφέρουν. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: δηλώνοντας όνομα και e-mail εγγράφεται σε μια “δεξαμενή” εθελοντών, επιλέγοντας τις κατηγορίες που τον ενδιαφέρουν, καθώς και την περιοχή που θέλει να προσφέρει. Έτσι στοιχειοθετείται το προφίλ του ως εθελοντή και ο ίδιος ειδοποιείται είτε στο κινητό του είτε στο mail του, κάθε φορά που μια δράση απαιτεί εθελοντές, ώστε να μπορεί να συνδράμει. Ο δε φορέας/διοργανωτής μέσω φίλτρων αναζήτησης μπορεί να βρει τους εθελοντές που επιθυμεί.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είχε παρουσιαστεί και πριν από δύο χρόνια στο δήμαρχο Καλαμάτας, στην αρχική της τότε μορφή. Πλέον έχει τελειοποιηθεί από τα παιδιά και ήδη χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του σχολείου, με στόχο να αξιοποιηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος συνεχάρη τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους και εξέφρασε θετική διάθεση για την αξιοποίηση της εφαρμογής εκ μέρους του Δήμου.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τα παιδιά για τις κοινωνικές δομές του Δήμου και τη λειτουργία τους και απάντησε στις ερωτήσεις και απορίες τους για θέματα πρόνοιας στο Δήμο Καλαμάτας.