«Μουδιασμένος» ο απολογισμός των χειμερινών εκπτώσεων

«Μουδιασμένος» ο απολογισμός  των χειμερινών εκπτώσεων

Αυλαία έριξαν χθες οι χειμερινές εκπτώσεις για τα καταστήματα λιανικής όλης της χώρας, με τους επιχειρηματίες να στρέφουν πλέον τα βλέμματά τους στην ενδιάμεση περίοδο των προσφορών, μέσα από τις οποίες φιλοδοξούν να ανατρέψουν την αγοραστική τάση των προηγούμενων ημερών.

Σε τοπικό επίπεδο, στο διάστημα των εκπτώσεων, αρχής γενομένης από την 8η Ιανουαρίου μέχρι και χθες, η αγορά της Καλαμάτας δεν είχε θεαματική αλλαγή συγκριτικά με τα περσινά επίπεδα. Πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, ο κόσμος ήταν μετρημένος ως προς τις αγορές του.

Σε κάθε περίπτωση, η ενδιάμεση περίοδος μέχρι την έλευση της καινούργιας σεζόν, θα αποτελέσει ένα ακόμα «στοίχημα» για τους εμπόρους, οι οποίοι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω προσφορών, για να διευκολύνουν τους αγοραστές, αλλά και να βγουν και οι ίδιοι κερδισμένοι.


Κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων «Γιαννέτος»

Μιλώντας σχετικά ο κ. Γιώργος Τσετσενέκος, από το κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων «Γιαννέτος», εξήγησε ότι από τις φετινές εκπτώσεις περίμενε μεγαλύτερη κίνηση κόσμου: «Δεν είμαστε απογοητευμένοι από την κινητικότητα. Παρ’ όλα αυτά, ελπίζαμε να ήταν καλύτερα τα πράγματα, πιο αποδοτικά. Ο κόσμος είναι αρκετά τρομαγμένος από όλα όσα συμβαίνουν με την οικονομία και όχι μόνο». Και πρόσθεσε: «Ο Μάρτιος είναι ένας μήνας που αλλάζει η σεζόν, και μέχρι να αλλάξει όλη, θα υπάρχουν κάποιες προσφορές εντός του καταστήματος, ώστε να διευκολυνθεί και ο κόσμος που θέλει να προχωρήσει σε κάποια αγορά και δεν το έκανε το προηγούμενο διάστημα».


Κατάστημα Δερμάτινων Ειδών «Δερμάτινο»

«Ξεκινήσαμε δυναμικά τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις, καθώς είχαμε μεγάλες εκπτώσεις σε όλα μας τα είδη. Σταδιακά η κίνηση από τα μέσα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου μειώθηκε, όμως η γενική εικόνα ήταν καλή», σημείωσε η κα Ελένη Καρβέλα.

Κάνοντας λόγο για το επόμενο διάστημα, ανέφερε ότι ο μήνας που ξεκινά σήμερα είναι πάντοτε μήνας προσφορών: «Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν προσφορές σε παλιά κομμάτια, καθώς και άλλες, στις καινούργιες παραλαβές που έχουν ξεκινήσει να έρχονται».


Κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων «Σάσα»

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό των προηγούμενων εβδομάδων, η κα Χρύσα Παπαδοπούλου, από το κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων «Σάσα», εξήγησε: «Νομίζω ότι οι φετινές εκπτώσεις δε γέλασαν ούτε έκλαψαν, απλά κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα».

Αναφερόμενη στη ροή της κίνησης, είπε χαρακτηριστικά: «Όταν υπήρχαν νούμερα, ψώνιζε ο κόσμος, όμως πολύ διστακτικά. Η όποια κίνηση υπήρξε, μετά τις 15 Φεβρουαρίου “πάγωσε” λόγω των γενικότερων δυσκολιών που ζει κάθε οικογένεια. Ο κόσμος κάνει μια έρευνα αγοράς, και επειδή θεωρώ ότι όλα τα τοπικά καταστήματα κάναμε καλές εκπτώσεις, ο κόσμος ψώνισε περισσότερο από ό,τι τα Χριστούγεννα».
Κλείνοντας, η κα Χρύσα Παπαδοπούλου διαπίστωσε: «Ο Μάρτης γενικά είναι ένας “νεκρός” μήνας. Λόγω της μεταβατικής περιόδου ο κόσμος επιλέγει να ψωνίζει μετά το Μάρτη, οπότε μπαίνουν και τα ανοιξιάτικα».


Κατάστημα Δερμάτινων Ειδών «Φίλιππος»

Για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος «Φίλιππος» οι εκπτώσεις τελείωσαν με μια μουδιασμένη κινητικότητα από πλευράς του κόσμου. «Ο κόσμος ήταν επιφυλακτικός, έκανε την έρευνά του και μπορώ να πω ότι αυτό σε πολλές περιπτώσεις απέδωσε», εξήγησε.
Κάνοντας αναφορά στο μήνα που μπαίνει σήμερα, επισήμανε: «Στο κατάστημά μας θα υπάρχουν προσφορές σε διάφορα είδη και το επόμενο διάστημα, ώστε να διευκολυνθούν όσοι δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να προβούν σε αγορές τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο».


Κατάστημα Βρεφικών-Παιδικών Ρούχων “Baby Love

Παρόμοια εικόνα με το σύνολο των εμπόρων της πόλης κατέγραψε και η κα Δανάη Ίτσκου, από το κατάστημα Βρεφικών-Παιδικών Ρούχων “Baby Love”: «Η κίνηση ήταν σχετικά καλή την περίοδο του Ιανουαρίου, αφού ο κόσμος μετά τις γιορτές περίμενε τις εκπτώσεις. Όμως, σιγά σιγά η κίνηση μειωνόταν, αφού ουσιαστικά τελείωναν και πολλά από τα διαθέσιμα νούμερα».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια: «Σε γενικές γραμμές, εκτιμώ ότι ο Ιανουάριος πήγε καλύτερα από το Φεβρουάριο. Από εδώ και πέρα, ετοιμάζουμε τη νέα συλλογή για άνοιξη και καλοκαίρι».

Της Χριστίνας Μανδρώνη