Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Ανεπαρκής η προσβασιμότητα ΑμεΑ σε χώρους υγείας και ιατρεία

Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Ανεπαρκής η προσβασιμότητα ΑμεΑ σε χώρους υγείας και ιατρεία

Για ελλιπή προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα σε χώρους υγείας, αλλά και ελλιπή δυνατότητα ατόμων με αυτισμό να εξυπηρετηθούν σε σχετικές δομές του νομού, με αποτέλεσμα την υγειονομική κάλυψή τους στην Αθήνα, έκανε λόγο η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Τζίνα Θεοδωροπούλου.

Όπως σημείωσε, αυτή ήταν η βάση γύρω από την οποία κινήθηκε η επικοινωνία της, παρουσία του ταμία του ΟΣ Μεσσηνίας, Άγγελου Τσορφώλια, με τον εν ενεργεία και εκ νέου υποψήφιο ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, όταν βρέθηκε στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την κα Θεοδωροπούλου, ανάμεσα σε όσα αναφέρθηκαν εξαιρετική βαρύτητα έχει το ζήτημα έλλειψης οδοντιάτρων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Όπως εξήγησε, στο μερίδιο που του αναλογεί ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας στέκεται σε αυτό το ζήτημα, αφού «όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) οφείλει να συμμετέχει στη σταθερή βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας στον ασθενή».

Άλλωστε, σ’ αυτή την κατεύθυνση αποσκοπούν και οι δράσεις ενημέρωσης τοπικών συλλόγων και φορέων γύρω από την αξία της στοματικής υγείας που πραγματοποιούνται από ιδιώτες οδοντιάτρους της Μεσσηνίας και τη συμμετοχή του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, έπειτα από ενημέρωση της 6ης ΥΠΕ.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί σχετικές ενημερώσεις στον Ερυθρό Σταυρό, στο Λιμενικό, στην 120 ΠΕΑ, στο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, στους υπαλλήλους του Δήμου Τριφυλίας, σε Παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας-Μεσσήνης, καθώς και σε κατασκηνώσεις.

22ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο

Παράλληλα, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου έκανε λόγο για το Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Μαΐου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, για το συνέδριο που τιτλοφορείται «Η Οδοντιατρική στον τόπο της ελιάς», επιλέχθηκε ως τόπος διεξαγωγής η Καλαμάτα, καθώς συμπληρώνονται 95 χρόνια από την ίδρυση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. 

Χρ.Μ.