Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με τον Τίτο Πατρίκιο

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με τον Τίτο Πατρίκιο

Στους «Βατράχους» του Αριστοφάνη, στον περίφημο αγώνα τους, ο Αισχύλος ρωτάει τον Ευριπίδη: «Τον ποιητή, για ποιο λόγο πρέπει κανείς να τον θαυμάζει;» Και ο Ευριπίδης αποκρίνεται: «Για την αξιοσύνη του και τα διδάγματά του. Εμείς κάνουμε καλύτερους τους ανθρώπους»…

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης έχει καθιερωθεί η 21η Μαρτίου, και με αυτή την αφορμή παράλληλες διαδικτυακές, και όχι μόνο, εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Μεταξύ αυτών, στις 10π.μ. θα παρουσιαστεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος στον Γιώργο Αρχιμανδρίτη στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας που παρουσιάζει το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.

Ειδικότερα, το ΜΙΕΤ εγκαινιάζει σήμερα μια σειρά συνομιλιών με προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Στόχος της νέας αυτής δράσης του ΜΙΕΤ είναι η καταγραφή των πολλαπλών όψεων της ελληνικής πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας της εποχής μας. Συνομιλητής τους, ο συγγραφέας, δημιουργός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού, Γιώργος Αρχιμανδρίτης.  Στην πρώτη συνάντηση, ο σπουδαίος ποιητής Τίτος Πατρίκιος, μιλάει για τη ζωή και το έργο του και μοιράζεται μαζί μας τον τρόπο σκέψης και τη στάση ζωής του.