Παρουσίαση του νέου δίσκου του Θ. Ξυδιά με μελοποιημένα ποιήματα του Αντώνη Σαμαράκη

Παρουσίαση του νέου δίσκου του Θ. Ξυδιά με μελοποιημένα ποιήματα του Αντώνη Σαμαράκη

Παρουσία Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Καρβέλα

Στην παρουσίαση του νέου δίσκου «Μια παιδική καρδιά» του Πύλιου μουσικοσυνθέτη Θοδωρή Ξυδιά, με μελοποιημένα ποιήματα του Αντώνη Σαμαράκη, όπου ο Δήμος Πύλου-Νέστορος είναι χορηγός, στην αίθουσα της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρευρέθη ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο παρέστησαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η Ελένη Σαμαράκη, καθώς και οι συντελεστές και οι ερμηνευτές Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βιολέτα Ίκαρη, Ασπασία Στρατηγού, Φωτεινή Σαββατιανού και Γιάννης Λάρδης, καθώς και η παιδική χορωδία του International Metropolitan School.

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Καρβέλας συνεχάρη τόσο το μουσικοσυνθέτη για αυτή του την πρωτοβουλία όσο και τη σύζυγο του αείμνηστου Αντώνη Σαμαράκη, Ελένη Σαμαράκη, για τη συνεργασία και την προβολή της τεράστιας πνευματικής του κληρονομιάς.

Επίσης, αναφέρθηκε στο όραμα του Θοδωρή Ξυδιά για αυτό το cd και στη συμβολή του Δήμου Πύλου-Νέστορος για την υλοποίησή του.

Τέλος, ευχήθηκε να είναι το cd καλοτάξιδο και «από αυτά τα ποιήματα, που διέπουν αξίες σεμνότητας, ταπεινότητας και ανθρωπιάς, να διδαχθούμε ένα καλύτερο αύριο».