Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ προ ημερών η Γεωργία θυγάτηρ Αθαν. Αθανασοπούλου 40ούτις, καθόσον απεκαλύφθη ότι μετήρχετο το επάγγελμα της… προαγωγού, διατηρούσα οικίαν παραπλεύρως της οδού Μαυρομιχάλη, εις την οποίαν εδέχετο διαφόρους γυναίκας του ημικόσμου και άνδρας οίτινες επεδίδοντο εις ακολασίας.

Η εν λόγω προαγωγός εδέχετο επίσης και διάφορα κοράσια καλών οικογενειών, τα οποία παρεπλάνει και τα προέτρεπεν εις τον έκλυτον βίον.  Δεν εξηκριβώθησαν εισέτι ονόματα κορασίων παραπλανηθεισών. Πάντως οι γείτονες της προαγωγού αντελαμβάνοντο εισερχόμενα διάφορα κοράσια και παραμένοντες εντός της οικίας της επί ώρας ολοκλήρους.

Τίποτε όμως το ύποπτον δεν ηδύναντο να ίδουν καθόσον η προαγωγός εκρύπτετο υπό το πρόσχημα της «μοναζούσης θρήσκας» έχουσα αναρτήσει εις τους τοίχους της οικίας της διαφόρους εικόνας και διατηρούσα πολλά θρησκευτικά βιβλία.

ΕΚΤΟΣ του της προαγωγού έργου της η εν λόγω Αθανασοπούλου εξηπάτα και πολλάς αφελείς γυναίκας των οποίων «απέλυε τας αμαρτίας» επ’ αμοιβή δια της επεμβάσεως… του Αγίου Πνεύματος!

Ο ανθυπασπιστής της καταδιώξεως  Βιργίνιος «οσφρανθείς» τα ανωτέρω συνέλαβε την προαγωγόν και απατεώνα την οποίαν ωδήγησεν εις τον Εισαγγελέα, όστις προσδιώρισε την δίκην της την 9η Απριλίου ε.έ.