Συνάντηση Νίκου Κουτουμάνου με Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας


Επί τάπητος οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και μέσα στην ΠΕ Μεσσηνίας

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας συναντήθηκε την Τρίτη, στο κτήριο της ΔΑΟΚ Π.Ε. Μεσσηνίας, αντιπροσωπεία Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Κουτουμάνο.

Τη συζήτηση άνοιξαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, που ανέπτυξαν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους στις διάφορες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Ανάμεσα σε άλλα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, σε υποδομές και μέσα, που έχει οδηγήσει να εντατικοποιείται η εργασία του λιγοστού προσωπικού, το οποίο βρίσκεται στην πράξη σε μόνιμη επιφυλακή, αλλά και να μην μπορούν να διεκπεραιωθούν όλες οι εργασίες έγκαιρα, όπως π.χ. οι κρίσιμοι κτηνιατρικοί έλεγχοι και οι έλεγχοι τροφίμων.

Όπως τόνισαν, οι εξελίξεις αυτές έρχονται να δέσουν με την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει απευθείας ολόκληρους τομείς, ή να παραδώσει συγκεκριμένες λειτουργίες σε εργολάβους. Παράλληλα, τα μέλη του Δ.Σ. κατήγγειλαν ότι την ίδια στιγμή που οι μισθοί δε φτάνουν για να ζήσουν οι εργαζόμενοι τις οικογένειές τους, ούτε καν η υπερωριακή απασχόληση δεν πληρώνεται καθολικά και όπως πρέπει, ενώ αντιμετωπίζουν πολλές φορές και τη φορτική πίεση από κάποιους προϊσταμένους να βγει «πάση θυσία» το πλάνο.

Από τη μεριά του, ο Ν. Κουτουμάνος δήλωσε την αυτονόητη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και δεσμεύτηκε ότι θα τα υποστηρίξει σθεναρά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.