Τ.Ε. Μεσσηνίας ΚΚΕ: Ευρύ κάλεσμα στην ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Καλαμάτα

Τ.Ε. Μεσσηνίας ΚΚΕ: Ευρύ κάλεσμα στην ομιλία του  Δημήτρη Κουτσούμπα στην Καλαμάτα

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, με τίτλο «Αντιπολίτευση υπάρχει και δυναμώνει, με πιο δυνατό ΚΚΕ, μπροστά στους αγώνες», απευθύνουν τα στελέχη του νομού.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» της Καλαμάτας, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και άλλα στελέχη.

Συνέντευξη Τύπου

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας της ΤΕ Μεσσηνίας ΚΚΕ, Θοδωρής Μπολέτης, απηύθυνε από την πλευρά του ανοιχτό κάλεσα συμμετοχής στην εκδήλωση σε όλους τους νέους, εργαζομένους και βιοπαλαιστές. Ταυτόχρονα, κάλεσε να δώσουν το «παρών» όλοι εκείνοι που προβληματίζονται και αγωνιούν για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, γύρω από την ακρίβεια, τους μισθούς, την όξυνση των πολεμικών αναμετρήσεων, τη δημόσια υγεία και παιδεία. «Καλούμε όλους εκείνους που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, όμως αναγνωρίζουν τη σταθερότητα του κόμματος για την ενδυνάμωση των λαϊκών αγώνων», σημείωσε σχετικά.

Συνοψίζοντας, ο κ. Μπολέτης εξήγησε ότι το ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ στέλνει κάλεσμα σε όλους «για να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη μόνη αντίσταση, τη μόνη αντιπολίτευση που υπάρχει και γίνεται στους δρόμους, όπως έδειξαν οι τελευταίες μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, με το ΚΚΕ στην πρώτη τη γραμμή».

Παίρνοντας το λόγο, ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς σημείωσε ότι τόσο σε τοπικό όσο και σε επίπεδο χώρας βρισκόμαστε ακόμη στον απόηχο των απεργιακών συγκεντρώσεων της Τετάρτης, με επίκεντρο το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και τις γενικότερες συνθήκες εργασίας.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Γίναμε μάρτυρες στην πόλη μας, αλλά και σε όλη τη χώρα, μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων, που είχαμε να δούμε αρκετά χρόνια: εργάτες, μικροεπαγγελματίες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, οδηγοί, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, ενώθηκαν σαν μια γροθιά και κραύγασαν τα δίκαια αιτήματά τους».

Σύμφωνα με τον κ. Κατσά, κινητοποιήσεις όπως αυτές της Τετάρτης φανερώνουν ότι διαμορφώνονται οι συνθήκες για τη δημιουργία ενός ισχυρού αντιπολιτευτικού πόλου στην κυβέρνηση μέσα από τους αγώνες του ΚΚΕ, και όχι μέσα από τη σημερινή «εκφυλισμένη», όπως τη χαρακτήρισε, σοσιαλδημοκρατία.

Σε αυτή τη βάση κάλεσε «να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ όσοι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν στις βουλευτικές εκλογές μια τελευταία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για όλους εκείνους που έδωσαν με μισή καρδιά την ψήφο τους στη Ν.Δ., στη λογική του “μικρότερου κακού” και τώρα βιώνουν τα αποτελέσματα».

«Η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιούνη είναι η μόνη που μπορεί πραγματικά να ταρακουνήσει αυτήν την κυβέρνηση, αυτό το σύστημα που “μαυρίζει” τις ζωές των πολλών για τα κέρδη των λίγων», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Κλείνοντας, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην επερχόμενη εκδήλωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα, αναφέροντας ότι απευθύνεται ιδιαίτερα σε όλους αυτούς που κατά καιρούς είχαν οποιαδήποτε σχέση με το ΚΚΕ, είτε ως στελέχη, είτε ως μέλη, είτε ως φίλοι και απλοί ψηφοφόροι, και για διάφορους λόγους απομακρύνθηκαν.

Συλλαλητήριο

Συνεχίζοντας, το μέλος Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Παναγιώτη Μερτίκας, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με σύνθημα «Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων! Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Η ελπίδα στην πάλη του λαού!», έξω από το παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας.

Όπως σημείωσε ο κ. Μερτίκας, «ως Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταγγέλλουμε την αποστολή φρεγάτας και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας, που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα και τον ελληνικό λαό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.».

Χρ.Μ.