«ΘΑΡΡΟΣ» 22 Φεβρουαρίου 1930: Ο Καρνάβαλος

«ΘΑΡΡΟΣ» 22 Φεβρουαρίου 1930: Ο Καρνάβαλος

Ο εντυπωσιακός μου φακός ευρίσκεται εις διαρκή και υπερεντατική κίνηση τις ημέρες αυτές. Ευτυχώς ότι δεν ένοιωσεν ακόμη κούραση και έτσι ο Καρνάβαλος για τον οποίον εργάζεται θα παρουσιάση στας στήλας του όλα όσα απετυπώθησαν. Στην παγωνιά των τελευταίων ημερών η ύλη του Καρνάβαλου θα χρησιμεύση ως θερμαντικόν. Γι’ αυτό όμως πρέπει να προφυλαχθήτε. Ζεστούς όπως θα σας κάμη, όταν θα σας πάρη το ξεροβόρι, θα διατρέξετε τον κίνδυνον να πουντιάσητε. Για την κατασκευήν του Καρνάβαλου εχρησιμοποιήθησαν όλαι αι κοτσομπολευτικαί φυσιογνωμίαι της πόλεώς μας υπό τας οδηγίας των γηραιών εν τω γράφειν διδασκάλων.

Από τας στήλας του θα παρελάσουν με μεγαλοπρέπειαν τα ήθη και έθιμα, αι Αρχαί, αι επισήμαι και οι τύποι εναντίον των οποίων στρέφεται το καθημερινόν κοτσομπολιό των γραφόντων.

Μέσ’ στη σημερινή κατήφεια και την ανία, ο Καρνάβαλος θα αποτελέση ένα ευχάριστον εντρύφημα που θα σκορπίζη σπάταλα τα γέλια, χαρίζοντας ούτω στιγμές χαράς.

Το βαρύ πυροβολικόν της κοτσομπολιάς έχει ανατεθή εις τον συνάδελφον «Κόρακα», ο οποίος παρά την λαϊκήν παροιμίαν «Κόρακας Κοράκου μάτι δεν βγάζει», έχει υπόψη του να μας ξεματιάση όλους. Αλλά θα υποστή κι αυτός τα επίχειρα των κρωγμών του.

Γράφοντας όμως έτσι κινδυνεύω να παρασυρθώ σε αποκαλύψεις. Γι’ αυτό σταματώ συνιστώντας λίγην υπομονήν μέχρι το βράδυ που θα κυκλοφορήση ο Καρνάβαλος.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ