«ΘΑΡΡΟΣ» 29 Σεπτεμβρίου 1929: Μυστηριώδης θάνατος Καλάμιου φοιτητή ιατρικής

«ΘΑΡΡΟΣ» 29 Σεπτεμβρίου 1929: Μυστηριώδης θάνατος Καλάμιου φοιτητή ιατρικής

Μήπως τον εδηλητηρίασεν η μεθ’ ης συνέζη ερωμένη του;
-Εκδοχαί αλληλοσυγκρουόμεναι
-Αι εργασίαι αρμοδίων

Μυστηριώδης θάνατος ενός επιλοχίου αρχινοσοκόμου απασχολεί ας αστυνομικάς και ιατροδικαστικάς αρχάς. Εις την επί της οδού Αισχύλου 62 οικίαν του απεβίωσεν ο 24ετής Δήμος Γεωργίου Παπαγιαννόπουλος εκ Καλαμών, τελειόφοιτος της ιατρικής και επιλοχίας αρχινοσοκόμος του Α΄ Χειρουργικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, υπό όλως περιέργους συνθήκας.

Ο ανωτέρω επιλοχίας ήτο αδιάθετος από προχθές το πρωί, πλην η αδιαθεσία του αύτη δεν τον ημπόδισε να μεταβή εις το νοσοκομείον, όπου την μεσημβρίαν έφαγε μακαρόνια και γιουβαρλάκια.

Ολίγην ώραν κατόπιν κατελήφθη υπό εμμέτου, ενώ το ίδιον φαγητόν δεν ηνόχλησεν ουδέναν άλλον εκ του νοσοκομείου. Ο Παπαγιαννόπουλος παρέμεινεν εις το νοσοκομείον μέχρι της 8.30 εσπερινής της προχθές και κατόπιν επέστρεψεν εις την οικίαν του όπου διέμενεν από τετραετίας μετά της ερωμένης του Μαρίτσας Πετσίτη, πρόσφυγος εκ Σμύρνης 24ετούς.

Μετά της ερωμένης του ο ατυχής φοιτητής παρέμεινε συνομιλών μέχρι της 11ης νυκτερινής.

Περί το μεσονύκτιον κατελήφθη υπό ρόγχου, αλλ’ η ερωμένη του παραδόξως δεν ανησύχησε. Ο ρόγχος επετείνετο και μία σύνοικός των ανησυχήσασα επέστησε την προσοχήν της Πετσίτη. Εκλήθη αμέσως ιατρός όστις έκαμεν εις τον Παπαγιαννόπουλον ένεσιν καμφοράς. Δυστυχώς όμως διέγνωσεν ότι ο ατυχής είχε καταληφθή υπό ασφυξίας και μετ’ ολίγον απεβίωσε.

Το πτώμα του μετεφέρθη εις το Α΄ στρατιωτικόν νοσοκομείον. Ο θάνατός του εθεωρήθη μυστηριώδης και ένεκα τούτου επελήφθη ανακρίσεων ο διοικητής του Β΄Αστυνομικού Τμήματος κ. Τζαμαλούκας.

Η εκδοχή ότι πρόκειται περί αυτοκτονίας δεν είναι παντάπασι πιθανή και η εκδοχή ότι εδηλητηριάσθη από το φαγητόν αποκλείεται, εφόσον δεν προσεβλήθη κανείς άλλος εκ του νοσοκομείου.

Η αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενον μήπως εδηλητηριάσθη υπό της ερωμένης του.

Η εκδοχή αύτη καίτοι προς στιγμήν δεν εφάνη πιθανή, εν τούτοις η ανάκρισις έχει στρέψει τας ενεργείας της επ’ αυτής.

Ενεργηθείσης ερεύνης επί του πτώματος του ατυχούς ανευρέθη εις τα θυλάκια του χιτωνίου του σκόνη λευκή, η οποία θα εξετασθή χημικώς. Υποτίθεται επίσης ότι επειδή έπασχεν ο Παπαγιαννόπουλος από ρινορραγίαν πιθανόν ο θάνατός του να οφείλεται εις αυτήν.

Ακριβώς δε λόγω της παθήσεώς του αυτής μετεχειρίζετο αιμοστάτας και ναρκωτικά φάρμακα. Ο ιατροδικαστής Λουκόπουλος ενήργησε νεκροψίαν επί του πτώματος του ατυχούς, παρέλαβε δε τα σπλάχνα προς τοξικολογικήν ανάλυσιν, κατόπιν της οποίας θα διελευκανθή το μυστήριον.

ΑΘΗΝΑΙ (του ανταποκριτού μας).