«ΘΑΡΡΟΣ» 8 Μαΐου 1929: Ο χθεσινός τραγικός διαμελισμός ενός άγνωστου νέου

«ΘΑΡΡΟΣ» 8 Μαΐου 1929: Ο χθεσινός τραγικός διαμελισμός ενός άγνωστου νέου

Τι ισχυρίζεται ο Μηχανοδηγός

Η τακτική εξ Αθηνών αμαξοστοιχία διεμέλισε χθες την νύκτα εις το από Αθηνών 234 χιλιόμετρον, δηλαδή ολίγον έξωθι της πόλεως των Καλαμών (παρά το κτήμα Γεωργαντάκη), άγνωστον νέον ηλικίας 17 έως 18 ετών, πτωχικώτατα ενδεδυμένον με ενδύματα ντρίλινα και με τετριμμένα υποδήματα. Επί του διαμελισθέντος αγνώστου νέου ουδέν σημείωμα ευρέθη. Του δυστυχούς νέου έχει αποκοπή η κεφαλή, η δεξιά χειρ από του αγκώνος και η αριστερά από της ωμοπλάτης.

Την αμαξοστοιχείαν ωδήγει ο Νικόλαος Παπαδάκης όστις συνελήφθη αμέσως και κρατείται εις το Βον Αστυνομικόν Τμήμα. Ισχυρίζεται ότι όταν αντελήφθη τον δυστυχή νέον βαδίζοντα επί των γραμμών, μη δυνάμενος να σταματήση την αμαξοστοιχείαν, εσφύριζε κατ’ επανάληψιν, δυστυχώς όμως αυτός δεν παρεμέρισε. Πάντως αυτοκτονία, δεδομένου ότι δεν ευρέθη σημείωμα επί του διαμερισμένος, αποκλείεται. Ίσως να πρόκειται και περί κωφαλάλου.

Σήμερον θα γίνει έκθεσις νεκροψίας επί του διαμελισθέντος και θα εκτεθή ούτος εις θέσιν προς αναγνώρισιν.

Διατί ερρίφθη εις τας γραμμάς ο άγνωστος νέος
«ΘΑΡΡΟΣ» 9 Μαΐου 1929
Εκ των ενεργηθεισών υπό του Β. Αστυνομικού Τμήματος ανακρίσεων σχετικώς με την προχθεσινήν αυτοκτονίαν του αγνώστου νέου του ριφθέντος εις τα γραμμάς της τακτικής αμαξοστοιχίας Καλαμών – Αθηνών, διεπιστώθη ότι: Ο αυτόχειρ ονομάζεται Θεοφάνης Δήμου Νικητόπουλος, καταγόμενος εκ του χωρίου Κραμποβό της Μεγαλουπόλεως. Ειργάζετο εις το ενταύθα Χαλκουργείον του κ. Αθανασίου Καϊνάκη. Ο αυτόχειρ προέβη εις το απονενοημένον διάβημά του διότι κατετρύχετο εκ νευρασθενείας.

Εν τούτοις, καίτοι εκ των ως άνω ανακρίσεων διεπιστώθη ότι πρόκειται περί αυτοκτονίας, ο συλληφθείς μηχανοδηγός κ. Ν. Παπαδάκης απεστάλη μετά της σχηματισθείσης δικογραφίας και της συνταχθείσης εκθέσεως νεκροψίας εις τον κ. Εισαγγελέα δια τα περαιτέρω.

________________________