Ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία  στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πρόσκληση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Ένας θεσμός που έχει δεχθεί αυστηρή κριτική, μια μορφή ιδιωτικοποίησης από την πίσω πόρτα τη στιγμή που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ βρίσκεται πέρα από τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, ξεκινά και στην Καλαμάτα. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου, προχωρά σε «πρόσκληση εκδήλωσης για συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία».

Συγκεκριμένα, στην πρόκληση σημειώνεται: «Μετά την έκδοση της ΚΥΑ για τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων στα Νοσοκομεία ΕΣΥ, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας προχώρησε στην έκδοση πρόσκλησης προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στα απογευματινά χειρουργεία».

Υπενθυμίζεται ότι στα πέραν του τακτικού ωραρίου χειρουργεία μπορεί να συμμετέχει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται στο νοσοκομείο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και με οποιοδήποτε καθεστώς απασχόλησης. Το προσωπικό συμμετέχει εφόσον δεν εφημερεύει, δεν απασχολείται υπερωριακά, ούτε σε απογευματινά ιατρεία κατά την ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Αμοιβές

Σύμφωνα με τα οριζόμενα, ο ασθενής θα καλύπτει εξ ολοκλήρου τα ποσά που αφορούν στις αμοιβές του προσωπικού και στα έξοδα του νοσοκομείου για τη λειτουργία του, πέραν του τακτικού ωραρίου.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις και επεμβατικές πράξεις διαχωρίζονται, ανάλογα με τη βαρύτητά τους, σε έξι κατηγορίες. Επίσης, έχουν καθοριστεί οι προβλεπόμενες αμοιβές, που αφορούν στους χειρουργούς και τους αναισθησιολόγους.

Το παραϊατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των χειρουργείων, πέραν του τακτικού ωραρίου, αμείβεται με 15 ευρώ έκαστος, ανά ώρα απασχόλησης μετά το τακτικό ωράριο.