Ξεκινούν σήμερα τα απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ξεκινούν σήμερα τα απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ξεκινούν σήμερα και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της μονάδας.

Τα απογευματινά χειρουργεία αφορούν χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες επεμβατικές πράξεις που διενεργούνται πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας του νοσοκομείου και απαιτούν παραμονή πέραν της ημερήσιας νοσηλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το νοσοκομείο, τα απογευματινά χειρουργεία θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, από τις 4.00 έως τις 10.00.

Οι πολίτες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν απογευματινό χειρουργείο θα πρέπει να είναι καταχωρημένοι στη λίστα αναμονής των χειρουργείων του νοσοκομείου ύστερα από συνεννόηση με το  θεράποντα ιατρό της επιλογής τους, ο οποίος θα τους ενημερώνει για το κόστος της επέμβασης αναλόγως της βαρύτητας του περιστατικού, την ημερομηνία και την ώρα της επέμβασης.

Μπορούν να διενεργούνται ανάλογα με το ενδιαφέρον των πολιτών ορθοπαιδικές, χειρουργικές, ουρολογικές, μαιευτικές-γυναικολογικές, οφθαλμολογικές και αγγειοχειρουργικές ιατρικές επεμβάσεις.

Στόχος, σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι η μείωση του χρόνου αναμονής για χειρουργείο και η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πολίτες.