Ζωή Κωνσταντοπούλου προς ΝΔ: Στην αχρεία επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος σας εμένα δεν θα με σταματήσετε

Ζωή Κωνσταντοπούλου προς ΝΔ: Στην αχρεία επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος σας εμένα δεν θα με σταματήσετε

«Σήμερα το πόρισμα σας γράφεται στη μαύρη σελίδα της ιστορίας ως μία απόπειρα συγκάλυψης της αλήθειας. Προσπαθήσατε να χειραγωγήσετε την Εξεταστική και την πληροφορία με τεχνάσματα. Προσπαθείτε να κοροϊδέψετε τους πολίτες και τις οικογένειες των θυμάτων. Ποδοπατάτε τη μνήμη των θυμάτων. Αυτό το πόρισμα των 720 σελίδων που φέρατε στη Βουλή είναι το απολογητικό υπόμνημα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Καραμανλή».

Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος της».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ξεκίνησε την ομιλία της εκφωνώντας και τα 57 ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, τα οποία όπως είπε, «η κυβέρνηση προσπαθεί να τα εξαϋλώσει για να μην θυμάται κανείς το έγκλημα της».

Ταυτόχρονα καταλόγισε στην κυβέρνησης «αλαζονεία που χτύπησε κόκκινο», ενώ επέκρινε έντονα τον υπουργό Υγείας, ‘Αδωνη Γεωργιάδη που, όπως είπε, «έφθασε στο σημείο να πει ότι κανείς δεν ασχολείται με τα Τέμπη» και επιτέθηκε στον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη σημειώνοντας ότι «απέτυχε ως συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μητσοτάκη και του κ. Καραμανλή».

«Η κατάθεση του κ. Καραμανλή στην Εξεταστική, είναι το αποδεικτικό πειστήριο ενοχής του ίδιου και του κ. Μητσοτάκη γιατί περιέχει τις ομολογίες τους για το έγκλημα των Τεμπών τις οποίες αποσιωπάτε. Είναι εκκωφαντικά απών σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και εκκωφαντική η απουσία ευαισθησίας σας», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στο σημείο αυτό, απευθύνθηκε προσωπικά στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιχείρησε σήμερα να μας κάνει μάθημα για το τι είναι συγκάλυψη. Συγκάλυψη κ. Βορίδη είναι αυτό που προσπαθείτε να κάνετε με το έγκλημα των Τεμπών, στην μνήμη της ύπαρξης των 57 θυμάτων, η οποία για εσάς εξαϋλώθηκε. Συγκάλυψη είναι η προφητική ανακοίνωση των εργαζομένων λίγες μέρες πριν τα Τέμπη που έλεγε ότι, “έρχεται το δυστύχημα και εσείς μετά θα χύνεται κροκοδείλια δάκρυα και θα κάνετε ότι δεν ξέρετε τίποτα”, την οποία αποσιωπήσατε. Συγκάλυψη είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης, τρεις μέρες πριν το έγκλημα έλεγε ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων και διαβεβαίωνε τους επιβάτες ότι ο σιδηρόδρομος έχει αναβαθμιστεί και το τρένο είναι το πιο φιλικό μέσο. Τι απάτη. Τι ντροπή. Ντροπή σας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Συγκάλυψη κ. Βορίδη είναι να παρασιωπάτε ομολογίες του υπουργού σας και να παρασιωπάτε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε άμεση γνώση. Συγκάλυψη είναι να σβήνετε τα ονόματα των νεκρών, να παρασιωπάτε ότι από την ευρωπαία εισαγγελέα έχουν κληθεί 23 δικά σας παιδιά, ότι η ανάκριση στη Λάρισα από τον Εφέτη ανακριτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν τελειώνει όπως λέτε. Συγκάλυψη είναι να βάζετε πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής τον κ. Μαρκόπουλο, τον επιτετραμμένο του κ. Μητσοτάκη, για να κλείσει άρον – άρον τις εργασίες της και να μην καλείτε ουσιώδεις μάρτυρες. Δεν μπορείτε να κλείνετε την Εξεταστική χωρίς να αποδώσετε ευθύνες για τον διορισμό του σταθμάρχη. Συγκάλυψη κ. Βορίδη είναι να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι πρόκειται για τραγικό ανθρώπινο λάθος και συγκάλυψη είναι ότι αμέσως μετά το δυστύχημα, διατάξατε το μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος σας».

Χαρακτήρισε επίσης, «κατάπτυστη» την δήλωση του προέδρου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Παναγιώτη Δανιά, για την ευρωπαία εισαγγελέα τονίζοντας ότι «την εγκάλεσε γιατί είπε το αυτονόητο ότι δηλαδή η κυβέρνηση μπλόκαρε την έρευνα».

«Ο κ. Καραμανλής έπρεπε να είναι στη φυλακή μαζί με τον σταθμάρχη και εσείς λέτε ότι πρέπει να του λέμε συγνώμη. Αυτό είναι συγκάλυψη. Η Εξεταστική Επιτροπή ήταν πολύ χρήσιμη για αυτό την κλείσατε άρον – άρον», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Αν δεν υπάρξει πάταξη της δικής σας διαφθοράς και της διαπλοκής εμείς δεν θα σταματήσουμε. Αν εμείς δεν σας σταματήσουμε από την αντίληψη του πάμε και όπου βγει που έγινε πάμε και όπου φάμε, αν εμείς δεν σας σταματήσουμε από την ασύδοτη τακτική σας, εσείς δεν θα σταματήσετε. Είναι χρέος μας να μην σταματήσουμε. Και απαντώ. Στην αχρεία επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος σας εμένα δεν θα με σταματήσετε. Θα μιλάω καθημερινά για τα έγκλημα σας στα Τέμπη, θα σας θυμίζω καθημερινά ότι εκεί χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Ποτέ δεν θα σας αφήσουμε ήσυχους», κατέληξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας».