Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη

Οι πολεοδομικές μελέτες του Δήμου Καλαμάτας είναι μια… πονεμένη ιστορία. Ξεκίνησαν να εκπονούνται από το αρμόδιο υπουργείο το 1994 περίπου, κι εδώ και δεκαετίες η πρόοδός τους εξελισσόταν με ρυθμούς… χελώνας.

Εκτός από τη μοναδική στον κόσμο “ελληνική γραφειοκρατία”, σημαντικό ρόλο στην καθυστέρηση έπαιξαν και οι πολίτες, ιδιαίτερα όσοι είχαν “μπάρμπα στην Κορώνη” και προσπαθούσαν να φέρουν τις αποφάσεις στα μέτρα τους. Τελικά, με τούτα και μ’ εκείνα φαίνεται να φτάνουμε στο τέλος της περιπέτειας, τουλάχιστον για ορισμένες από αυτές.

Σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας, ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση εκατοντάδων ιδιοκτησιών στην Κηπούπολη, καθώς ολοκληρώθηκε η καταχώριση στο Κτηματολόγιο του συνόλου των ΚΑΕΚ, στο πλαίσιο της 3/2017 Πράξης Εφαρμογής του Ρυμοτομικού Σχεδίου Καλαμάτας – Περιοχή Κηπούπολης.

Μετά τη σχετική ενημέρωση που έλαβε χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μίλησε για «σπουδαία νέα» που αφορούν ένα σημαντικό πολεοδομικό ζήτημα, το οποίο συνδέεται με την ανάπτυξη της πόλης.

Ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε, επίσης, τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες του Δήμου, τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και κυρίως τη νομική υπηρεσία, που δια της δικηγόρου Ν. Δημοπούλου έφερε εις πέρας ένα σύνθετο και εξόχως γραφειοκρατικό θέμα, έχοντας επιφορτιστεί εξ ολοκλήρου την καταχώρηση της Πράξης στο Κτηματολόγιο.