Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία χθες στην Κυπαρισσία

Απεργιακή συγκέντρωση  και πορεία χθες στην Κυπαρισσία

Απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας και πορεία στους δρόμους της πόλης, την πλατεία, το Νοσοκομείο και το Πρωτοδικείο πραγματοποίησαν χθες στην Κυπαρισσία συνδικάτα και σύλλογοι, καθώς και απλοί πολίτες.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Θανάσης Πετρόπουλος, εκ μέρους του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας ο Σωτήρης Μπενάρδος, εκ μέρους του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας η Ειρήνη Κουκούμη, εκ μέρους του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων ο Γιώργος Καυκάς, εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών Τριφυλίας (μέλους Ο.Γ.Ε.) η Έμυ Γεωργιοπούλου και εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Μεσσηνίας ο αντιπρόεδρος Κώστας Καπερώνης. Μερικά από τα βασικά αιτήματα, όπως εκφράστηκαν, είναι η λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας και της φτώχειας, η ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία, η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι κρατικές δομές για τις γυναίκες και τα παιδιά, η ισότητα στην πράξη και η άρση των διακρίσεων, τα μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού τομέα, τα μέτρα και οι υποδομές για να μπει τέλος στην ερημοποίηση της υπαίθρου από την αποψίλωση κρατικών – δημόσιων δομών.

Επίσης, οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής σε όλες και όλους τους Τριφύλιους στο σημερινό συλλαλητήριο έξω από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου