Αθέατη Μεσσηνία: Η γραφική Ασούταινα με τον έναν κάτοικο

Αθέατη Μεσσηνία: Η γραφική Ασούταινα με τον έναν κάτοικο

Ένα χωριό αποκάλυψη, η Ασούταινα, πολύ κοντά στο οροπέδιο της Μάλης, προβάλλεται από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) «Στην ομορφιά που χάνεται».

Το χωριό, που ονομάζεται και αλλιώς Παλαιά Βρύση, απέχει περίπου 29 χιλιόμετρα προς τα νοτιοανατολικά της Κυπαρισσίας, στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει την Κυπαρισσία με τη Μεσσήνη.

Στην Ασούταινα η ποιμενική ζωή συνεχίζει τη διαδρομή της αναπόσπαστη σε αυτή την «ξεχασμένη» γωνιά της Μεσσηνίας. Η πλούσια χλωρίδα και η πανίδα συνθέτουν ένα ασυνήθιστο μα συναρπαστικό σκηνικό για τον άνθρωπο της πόλης, δηλαδή το σύγχρονο άνθρωπο. Άγριες κερασιές, σπάνιο δάσος με αριές, καρυδιές και τόσα άλλα δέντρα, που ευδοκιμούν σε υψόμετρο κοντά στα χίλια μέτρα, αντικρίζεις στο διάβα σου για την είσοδο στην «αρχοντική» Μάλη. Σήμερα στο χωριό κατοικεί μόνο ένας κάτοικος (ο κ. Δημήτρης), που ασχολείται με την κτηνοτροφία και κρατά το χωριό ζωντανό.

Για τη συγκεκριμένη δράση συνεργάζονται οι Άρης Μπαρκούρας-Γιώργος Σταθόπουλος-Γιάννης Λάσκαρης και Νίκη Γιαννακοπούλου.