Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Με «Εκάβη» και «Μήδεια» ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα

Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Με «Εκάβη» και «Μήδεια» ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η πρώτη εβδομάδα του 11ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη, με τις παραστάσεις “Εκάβη” του Ευριπίδη από τη θεατρική ομάδα “Το τρίτο κουδούνι” του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και “Μήδεια” του Ευριπίδη από τη «Cía de Teatro Noite Bohemia» της Ισπανίας.

Τις παραστάσεις παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας,  το Γυμνάσιο Δωρίου, το Γυμνάσιο Ιθάκης, το Γυμνάσιο Πεταλιδίου, το ΓΕΛ Μελιγαλά, το 1ο ΓΕΛ Μεσσήνης, το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας, το 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνου και το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Μέσα από τη δράση «Μικροί Ξεναγοί» οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας ξενάγησαν τους συντελεστές της ισπανικής ομάδας στον αρχαιολογικό χώρο, ταξιδεύοντάς τους στο χρόνο και την ιστορία της Αρχαία Μεσσήνης.

Αναμνηστικά διπλώματα απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων από τον Παναγιώτη Μπεσσή, αντιδήμαρχο Πολιτισμού, ο οποίος απηύθυνε κι έναν σύντομο χαιρετισμό, και τον τέως εντεταλμένο του  Δήμου Μεσσήνης σε πολιτιστικά θέματα, Γιώργο Δαβίλλα.

Η συνέχεια του φεστιβάλ προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 9.30 μ.μ., με την παρουσίαση δύο έργων: “Κραυγές Γυναικών στην Ιλιάδα” από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» και “Βάκχες” του Ευριπίδη από την Parodos Τeatro της Ισπανίας.