Δήμος Τριφυλίας: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο το Σάββατο

Δήμος Τριφυλίας: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο το Σάββατο

«Κόντρες» στο Δημοτικό Συμβούλιο, αιχμηρός Λεβεντάκης για τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου

«Ο Δήμος Τριφυλίας δεν επαιτεί, αλλά απαιτεί τα αυτονόητα!» τονίζεται στο facebook του δημάρχου Τριφυλίας, Γεωργίου Λεβεντάκη, καλώντας όλες και όλους στο παντριφυλιακό συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Δήμος Τριφυλίας το Σάββατο 20 του μήνα, στις 6.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας. «Ελάτε, όλοι μαζί, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας! Φτάνει πια… Ως εδώ η απαξίωση και συνεχιζόμενη υποβάθμισή μας. Ελάτε, όλοι μαζί, να γίνουμε η πιο δυνατή φωνή του σήμερα, που θα ακουστεί ως τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, για ένα καλύτερο αύριο!», προστίθεται μεταξύ άλλων.

Η απόφαση για διοργάνωση συλλαλητηρίου του Δήμου το Σάββατο το απόγευμα, ενώ σήμερα πραγματοποιείται το συλλαλητήριο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και συλλόγων της περιοχής, ελήφθη ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το βράδυ της Δευτέρας, από την οποία δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις δημάρχου και αντιπολίτευσης.

Ο κ. Λεβεντάκης, μάλιστα, σε σημεία τοποθετήσεών του επιτέθηκε σφοδρά στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και το Δικηγορικό Σύλλογο για το γεγονός ότι ανακοίνωσαν το χθεσινό συλλαλητήριο για το Πρωτοδικείο, ενώ ο ίδιος με δηλώσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια νωρίτερα είχε αναφερθεί στην έκτακτη συνεδρίαση για συλλαλητήριο όσον αφορά στο νοσοκομείο – ΕΚΑΒ, τα αστυνομικά τμήματα και την αστυνόμευση, καθώς και τα δικαστήρια.

Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου και ο Κυριαζής (Άκης) Κατρίτσης τόνισαν ότι έπρεπε από πλευράς Δήμου να συγκροτηθεί ενιαίο μέτωπο αντίδρασης και διεκδίκησης για τις δικαστικές δομές, που είναι το μείζον θέμα των ημερών, λόγω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης για το λεγόμενο «νέο δικαστικό χάρτη», και πως θέτοντας ταυτόχρονα μια σειρά από ζητήματα, αδυνατίζει το αίτημα σχετικά με το Πρωτοδικείο.

Με το συλλαλητήριο συμφώνησε η Κατερίνα Τσιγκάνου, σημειώνοντας πως πρέπει να μιλήσουν οι εκπρόσωποι φορέων που θα λάβουν μέρος.

Στο κάλεσμα για το συλλαλητήριο του Δήμου αναγράφεται: «Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας σάς καλούν στο συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 18.00, στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας, για να εκφραστεί η διαμαρτυρία σύσσωμης της Τριφυλίας στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των κρατικών δομών.

Οφείλεται να εκφραστεί διαμαρτυρία για την επερχόμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, το οριστικό κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους, την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και την έλλειψη αισθήματος ασφάλειας με την υποστελέχωση του Α.Τ Τριφυλίας και Α.Τ Γαργαλιάνων και με τη συνεχιζόμενη άρνηση επαναλειτουργίας του Α.Τ Φιλιατρών και Α.Τ Κοπανακίου. Μας αφορά όλους! Διακυβεύεται το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας! Μη λείψει κανείς! Όχι άλλη υποβάθμιση του τόπου μας!».Του Ηλία Γιαννόπουλου