Δήμος Τριφυλίας: Οι δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, αλλιώς πρόστιμα

Δήμος Τριφυλίας: Οι δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, αλλιώς πρόστιμα

Ανακοίνωση για τον καθαρισμό οικοπέδων έως τις 30 Απριλίου εξέδωσε ο Δήμος Τριφυλίας προς αποφυγή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Στο πλαίσιο της πρόληψης για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη 20/2023 & Ν.5037/2023 άρθρο 266 οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές ακινήτων-οικοπέδων, που βρίσκονται εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, σε περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις εντός ακτίνας εκατό (100) μέτρων από τα όρια οικισμών, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ανωτέρω χώρων μέχρι 30 Απριλίου και στη συντήρησή τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή μέχρι 31 Οκτωβρίου, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων επιβάλλεται σε αυτούς: α) πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ελάχιστο ποσό τα (200 ευρώ) και β) η δαπάνη αυτεπάγγελτου καθαρισμού του χώρου και της απομάκρυνσης των υλικών.

Για να μη βρεθεί ο Δήμος Τριφυλίας στη δυσάρεστη θέση να επιβάλει πρόστιμα, παρακαλούνται οι δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους ευθύνης τους. Μειώνουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς. Προστατεύουμε την περιουσία μας. Προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον. Νοιαζόμαστε για τον τόπο μας. Διατηρούμε το Δήμο μας καθαρό για κατοίκους & επισκέπτες».

Η.Γ.