Δυναμικό ξεκίνημα για την Costa Navarino τη νέα τουριστική περίοδο

Δυναμικό ξεκίνημα για την Costa  Navarino τη νέα τουριστική περίοδο

Υψηλή πληρότητα δωματίων για την εποχή

Με θετικούς οιωνούς ανοίγει η νέα τουριστική σεζόν, εμφανίζοντας ισχυρή δυναμική, που εκτιμάται πως θα κινηθεί στα ίδια και λίγο υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις διεθνείς αφίξεις της περασμένης χρονιάς.

Το πολυτελές τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino έχει ήδη ανοίξει τις πύλες του και υποδέχεται διεθνείς επισκέπτες, με την πληρότητα των δωματίων του να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την αυλαία της φετινής σεζόν ανοίγουν η γερμανική και η βρετανική αγορά, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου.

Γενικότερα, η νέα σεζόν ξεκίνησε φέτος νωρίτερα λόγω του καθολικού Πάσχα. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα ανοίγουν σταδιακά για να υποδεχθούν τους διεθνείς τουρίστες που καταφθάνουν στη χώρα.

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2024 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. «Η Ελλάδα έχει εδραιωθεί ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως και παραμένει στην κορυφή, παρά τις δύσκολες συνθήκες διεθνώς» ανέφερε η υπουργός.

Πάντως, το «στοίχημα» για τους παράγοντες του τουρισμού είναι οι ενισχυμένες αφίξεις να αποτυπωθούν και σε αυξημένες διανυκτερεύσεις, δεδομένου ότι το «προφίλ» των επισκεπτών έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, η νέα γενιά ταξιδιωτών, και συγκεκριμένα οι Μillennials, προτιμά να κάνει περισσότερα ταξίδια μικρότερης διάρκειας, κάτι που αποτυπώνεται και σε επίπεδο διανυκτερεύσεων.