Δύο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλθηκαν την Τετάρτη στη Μεσσηνία

Δύο περιστατικά ενδοοικογενειακής  βίας καταγγέλθηκαν την Τετάρτη στη Μεσσηνία

Μια γυναίκα μεταφέρθηκε από τους Αστυνομικούς σε “Safe House”

Δύο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλθηκαν από γυναίκες στη Μεσσηνία μέσα σε λίγες ώρες την Τετάρτη σε αστυνομικές υπηρεσίες. Μάλιστα, στη μία περίπτωση η γυναίκα ζήτησε από τους αστυνομικούς να μεταφερθεί – όπως και έγινε- σε ασφαλές μέρος. Τα γνωστά ως «safe houses», τα οποία έχει εξασφαλίσει η Ελληνική Αστυνομία σε όλη την επικράτεια για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Το ένα περιστατικό συνέβη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσσήνης και το δεύτερο στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων.

Τα περιστατικά, πάντως, το τελευταίο διάστημα εμφανίζουν αύξηση, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγγέλλονται καθημερινά τουλάχιστον 5-6 επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας.

Της πέταξε το τασάκι! 

Έντρομη μια 41χρονη γυναίκα από περιοχή του Δήμου Μεσσήνης εμφανίσθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής το βράδυ της Τετάρτης και κατήγγειλε τον 44χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, ότι νωρίτερα μετέβη στην οικία της, προκάλεσε φθορές στην εξωτερική πόρτα, την απείλησε και της εκτόξευσε ένα τασάκι, προκαλώντας της ελαφριά σωματική βλάβη.

Σε βάρος του 44χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ η 41χρονη ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος στη Μεσσήνη για τα δικαιώματά της και δήλωσε ότι επιθυμεί να φιλοξενηθεί σε ασφαλή χώρο. Έτσι, με μέριμνα του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης εξασφαλίσθηκε η διαμονή της και η ασφαλής μεταφορά της.

Τηλεφωνικές απειλές

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης σε περιοχή των Γαργαλιάνων, όπου 41χρονη κατήγγειλε τηλεφωνικά στις αστυνομικές υπηρεσίες ότι ο 43χρονος πρώην σύζυγός της την απείλησε μέσω τηλεφώνου.

Η γυναίκα δεν προσήλθε στην Αστυνομία για να κάνει καταγγελία, ωστόσο σε βάρος του 43χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία.

Ταυτόχρονα, η γυναίκα ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, αν θέλει να μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο, αλλά δήλωσε πως δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο και πως θα παραμείνει στο χώρο της με τους οικείους της.

Της Βίκυς Βετουλάκη