Εκδήλωση Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ για κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ε.Ε.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με θέμα «Καλαμάτα – 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ε.Ε. Μύθοι και Αλήθειες. Ποιος πληρώνει; Ποιος κερδίζει;».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Μίλτος Κουτίβας, μέλος του ΤΓ Μεσσηνίας, ενώ στη συνέχεια την κεντρική ομιλία έκανε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Όπως μεταξύ άλλων τόνισε: “Η πράσινη μετάβαση της Ε.Ε. δεν έχει καμία σχέση με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και της ζωής του ανθρώπου. Πρόκειται για εργαλείο ενίσχυσης των “γκριζοπράσινων” ομίλων της Ε.Ε. στην αντιπαράθεσή τους με τους ανταγωνιστές από άλλες χώρες και αντίπαλους άξονες, στέλνοντας το λογαριασμό στις λαϊκές οικογένειες.

[…] “Ο αστικός σχεδιασμός της λεγόμενης «κλιματικά ουδέτερης και έξυπνης πόλης» αφορά ένα σχέδιο στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο, που δεν αφορά μόνο την Ε.Ε., αλλά όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.  Πρόκειται, λοιπόν, για κατεξοχήν «πόλεις των μονοπωλίων» πράσινων και ψηφιακών, ομίλων των κατασκευών και νέων τεχνολογιών, που μέσα από αυτόν το σχεδιασμό βρίσκουν διέξοδο για τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους, που αλλιώς δε θα επένδυαν πουθενά, και αποτελούν πονοκέφαλο για τα καπιταλιστικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, σήμερα όπου η οικονομία της Ε.Ε. είναι σε ύφεση και διαφαίνεται και νέα βαθιά καπιταλιστική κρίση”.

[…] Στις 9 του Ιούνη με δυνατό ΚΚΕ ετοιμάζουμε την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάμε τα δεσμά της Ε.Ε., για την Ελλάδα και την Ευρώπη των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας, την Ευρώπη του Σοσιαλισμού”.

Μετά την κεντρική ομιλία, παρεμβάσεις έκαναν οι:
·Δημήτρης Οικονομάκος, δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, με θέμα «Ο ρόλος της τοπικής διοίκησης στην προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Το παράδειγμα της έξυπνης πόλης», αναφέροντας τα δισ. ευρώ – που προέρχονται από τη φορολογία του φτωχού λαού – και ετοιμάζονται να τα ξοδέψουν προς χάριν μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

·Πέτρος Τσίτουρας, γραμματέας της ΚΟΒ Οικοδόμων – Κατασκευών, με θέμα «Το πρόβλημα με τα πανάκριβα ενοίκια στην Καλαμάτα: Η πράσινη ανάπτυξη στις κατασκευές και οι επιπτώσεις στη λαϊκή στέγη», αναδεικνύοντας την ανάγκη για σύγχρονο κρατικό σχεδιασμό που να καλύπτει τη λαϊκή στέγη.

·Γρηγόρης Οικονομόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ, πολιτικός μηχανικός, με θέμα «Σε μια “πράσινη” πόλη προβλέπονται σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια;”, αναδεικνύοντας την πολύ άσχημη κατάσταση των σχολείων της Καλαμάτας, που σε ορισμένες περιπτώσεις χαρακτηρίζεται επικίνδυνη, καλώντας το λαό να κάνει δική του υπόθεση την πάλη για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια.