Ενισχύονται μετά το Πάσχα τα δρομολόγια προς Μ. Μαντίνεια και Κορδία

Ενισχύονται μετά το Πάσχα τα δρομολόγια προς Μ. Μαντίνεια και Κορδία

Συνάντηση Γιώργου Λαζαρίδη με πρόεδρο Αστικού ΚΤΕΛ

Αμ’ έπος αμ’ έργον για τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Γιώργο Λαζαρίδη. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αναφερόμενος στην τουριστική πολιτική της Δημοτικής Αρχής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στις άμεσες προτεραιότητές του για την τόνωση του τουρισμού είναι η πύκνωση των δρομολογίων προς τη Μικρή Μαντίνεια και τον Κορδία.

Χθες, σε δελτίο Τύπου η Δημοτική Αρχή αναφέρει τα εξής: «Συνάντηση με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, Θανάση Πατικόπουλο, είχε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Λαζαρίδης, για τον καλύτερο προγραμματισμό των δρομολογίων του Αστικού εν όψει και της θερινής περιόδου.

Ήδη, όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ, μετά το Πάσχα θα πυκνώσουν ανά μία ώρα τα δρομολόγια που εξυπηρετούν την περιοχή της Μικρής Μαντίνειας. Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα δρομολόγια προς τη Δυτική Παραλία και την περιοχή του Κορδία, καθώς έχει διαπιστωθεί αυξημένη επισκεψιμότητα και υπάρχει ανάγκη να εξυπηρετούνται δημότες και επισκέπτες και προς αυτή την παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου.

Σημειώνεται ότι πολύς κόσμος επιλέγει την παραλία του Κορδία για να απολαύσει το μπάνιο του, καθώς διαθέτει πλέον και seatrac διευκόλυνσης των ατόμων με κινητικά προβλήματα  να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.

Τέλος, συζητήθηκε η ενίσχυση της προσβασιμότητας για ΑμεΑ στις στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, με ειδικές ράμπες, αλλά και η εξασφάλιση ανεμπόδιστης πρόσβαση σε αυτές, για να μη δυσχεραίνεται η εξυπηρέτηση του κοινού, από παράνομα παρκαρισμένα οχήματα.

Επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει για ευελιξία στα δρομολόγια και στοχευμένη ενίσχυση όπου απαιτείται, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών της Καλαμάτας».