Επιτυχημένο το 10o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου

Επιτυχημένο το 10o Πανελλήνιο  Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Απριλίου στην Καλαμάτα.

Κατά τη διάρκειά του παρουσιάστηκαν ομιλίες και παρεμβάσεις που προξένησαν μεγάλο ενδιαφέρον και πλούσια συζήτηση, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία επιστημόνων διαφόρων κλάδων, συνεταιριστών και παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εισηγήσεις εστίασαν σε πολλά φλέγοντα θέματα που αφορούν στους αγρότες, τους συνεταιρισμούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και το 1ο Αγροτοοικονομικό Φόρουμ με πολύ σημαντικές εισηγήσεις από τους:

-Δημήτρη Πετρόπουλο, κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, «Παγκοσμιοποίηση και τοπικότητα τροφίμων»

-Αντώνη Παρασκευόπουλο, διευθυντή ΔΑΟΚ Τριφυλίας,

«Οι περιβαλλοντικές εξελίξεις της ελαιοκαλλιέργειας στη Μεσόγειο»

-Δημήτρη Μπουραντά, πρύτανη του New York college Αθηνών, πρώην πρύτανη της ΑΣΟΕ, «Στρατηγική ανάπτυξης του αγροτοδιατροφικού τομέα»

-Δημήτρη Ζαρρή, δρα Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ – M.Sc. Υδρολογίας – Μελετητή Υδραυλικών Έργων και Έργων Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, «Τα φράγματα στην κλίνη του Προκρούστη – Ευεργετήματα και προβληματισμοί»

-Νάσο Μάκιo, φυσικό MSc EU, πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, «Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη, στον τομέα της γεωργίας»

Επίσης, παρουσιάστηκαν τα τέσσερα επιστημονικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας.

Δοθείσης της ευκαιρίας, απευθύνονται ευχαριστίες στους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης: το Δήμο Καλαμάτας, το Δήμο Πύλου-Νέστορος, την ΠΕ Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το ΓΕΩ-ΤΕΕ, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, τους εκπροσώπους από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και το ΕΚΠΑ, το Κολέγιο Αθηνών και τους Δρόμους της Ελιάς, που στήριξαν με την αιγίδα και τη παρουσία τους στην εκδήλωση. Επίσης, στους υποστηρικτές- χορηγούς: Foodstandar Α.Ε., Μεσσηνιακή ΑΕΒΕ, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη –Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ίδρυμα Κόκκαλη, Future Intelligence, Energy profit, Terra Cert, ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΕ και τη BΑΡΙΝΟΤΙΑ.