Γιώργος Καλόμαλος: «Δίκαια κατακτήσαμε τον τίτλο, η άνοδος στη Γ΄ Εθνική θα είναι η επιβράβευση της προσπάθειας»

Γιώργος Καλόμαλος: «Δίκαια κατακτήσαμε τον τίτλο, η άνοδος στη Γ΄ Εθνική θα είναι η επιβράβευση της προσπάθειας»

Ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας που κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, ρίχνεται την Κυριακή 28 Απριλίου στη «μάχη» του ειδικού πρωταθλήματος για άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Η τριφυλιακή ομάδα συμμετέχει στον 5ο Όμιλο και στην πρεμιέρα θα «κοντραριστεί» με τον Πανγυθεατικό (πρωταθλητής της ΕΠΣ Λακωνίας) στο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου.

Ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής, συγκεντρώνοντας 76 βαθμούς (είχε απολογισμό 24 νίκες, 3 ισοπαλίες  και 1 ήττα, πέτυχε 78 γκολ και δέχθηκε μόλις 8). Μάλιστα, είχε τον πρώτο σκόρερ τον Βασίλη Αθανασόπουλο με 39 γκολ!

Η τριφυλιακή ομάδα πανηγύρισε για τρίτη σερί σεζόν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που είναι εντυπωσιακό. Τη σεζόν 2021 – 2022, κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Τοπικής, πανηγυρίζοντας την άνοδο στην  Α1  κατηγορία. Την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023, κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγοράις, πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Α΄ Τοπική. Εφέτος  αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Α΄  Τοπική, ενώ διεκδικεί μέσω των αγώνων μπαράζ την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Θεωρούμε δε πως έχει όλες τις προϋποθέσεις  για να κάνει την υπέρβαση.

Ο προπονητής του Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας, Γιώργος Καλόμαλος, που είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του τίτλου στην Α΄ Τοπική, για την πορεία της ομάδας στο εφετινό πρωτάθλημα, αλλά και για την πρόκληση των αγώνων μπαράζ, μας δήλωσε τα εξής: «Θεωρώ ότι κατακτήσαμε πανάξια τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής. Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Παίξαμε δε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Η διοίκηση είναι πάντα δίπλα μας, ενώ οι ποδοσφαιριστές έκαναν μεγάλη  προσπάθεια. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο  που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ θέλουμε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική που θα είναι η επιβράβευση όλης της προσπάθειάς μας. Την Κυριακή ξεκινούν τα μπαράζ και δίνουμε τον πρώτο αγώνα μας κόντρα στον Πανγυθεατικό στο Γύθειο. Πρόκειται για ένα σημαντικό ματς. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα πάμε να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στον Όμιλό μας υπάρχουν αρκετές δυνατές ομάδες. Εμείς βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Χωρίς Παρασκευά Τσιγαρίδη στο Γύθειο
Τέλος, χωρίς τον νεαρό μεσοεπιθετικό Παρασκευά (Πάρη) Τσιγαρίδη (βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας μετά τον τραυματισμό του) θ’ αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Πανγυθεατικό ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας στην πρεμιέρα των αγώνων μπαράζ του 5ου Ομίλου.