Η αρπαγή της Ευρώπης, αλλιώς…

Η αρπαγή της Ευρώπης, αλλιώς…

Από την ελληνική μυθολογία σάς μεταφέρω την ιστορία μιας πολύ όμορφης γυναίκας, την οποία έλεγαν Ευρώπη.

Μια μέρα, λοιπόν, που μάζευε με τις φίλες της άνθη σε έναν αγρό στην ακρογιαλιά της Φοινίκης, την είδε ο Δίας και θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε κάτασπρο ταύρο. Βλέποντας η Ευρώπη τον ήσυχο ταύρο, πήγε κοντά του, τον χάιδεψε λίγο και, αφού βεβαιώθηκε ότι δεν αγριεύει, κάθισε στη ράχη του. Αυτό περίμενε και ο Δίας, οπότε αμέσως, γρήγορος σαν αστραπή, έπεσε στη θάλασσα, για να μην προλάβει η Ευρώπη να κατεβεί. Από τη Φοινίκη ο ταύρος-Δίας κολύμπησε ως την Κρήτη, όπου βγήκε στη Γόρτυνα. Εκεί, αφού φανέρωσε στην Ευρώπη ποιος ήταν, την έκανε μητέρα τριών αγοριών. Αντιστοίχως, ο Δίας χάρισε στην Ευρώπη τρία δώρα: τον Τάλω (έναν άγρυπνο μεταλλικό γίγαντα-φύλακα, που αργότερα προστάτευε την Κρήτη από κάθε επιδρομή), ένα κυνηγόσκυλο που δεν έχανε ποτέ το θήραμά του και ένα όπλο που δεν αστοχούσε ποτέ μα ποτέ.

Έπειτα από χρόνια και καιρούς τής χάρισε και ένα τέταρτο δώρο, μια ήπειρο που πήρε το όνομά της (Ευρώπη), έτσι για να ζει αιώνια.

Στην ήπειρο αυτή έκτισε μια μεγάλη πόλη, την οποία είπε Βρυξέλλες. Η πόλη αυτή έλαχε να είναι η έδρα μιας ένωσης ανθρώπων 27 κρατών και την έλεγαν Ευρωπαϊκή. Τα χρόνια περνούσαν, η Ευρώπη γερνούσε, η «ένωση» όμως όχι. Είχε βρει τον τρόπο: κάθε 5 χρόνια τα 27 κράτη έστελναν καινούργιους ανθρώπους στην πόλη για να φροντίζουν τα οικονομικά, πολιτικά και τη ζωή των ανθρώπων της ένωσης αυτής.

Στην ένωση αυτή, λοιπόν, δεν ξέρω αν το θυμάστε, ανήκουμε κι εμείς, και ήρθε η ώρα να στείλουμε τους «καινούργιους» ανθρώπους μας για να μας εκπροσωπήσουν.

Για να μην το ξεχνάμε αυτό, τούτες τις μέρες θα έρθουν κάποιοι καλοί άνθρωποι να μας το θυμίσουν, ήδη ο ένας θαλασσοπνίγεται στα πελάγη και ο άλλος πάει στις λαχαναγορές και ζουλά τις ντομάτες, για άλλους δεν ξέρω, όταν μάθω θα σας πω. Γεγονός, πάντως, είναι ότι υπάρχει πολλή κίνηση. Μέχρι, λοιπόν, να έρθουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι να σας πω εγώ ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 9 Ιουνίου 2024. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους τη χρονιά των εκλογών. Μπορείτε να κάνετε χρήση της επιστολικής ψήφου, εφόσον εγγραφείτε εντός της προθεσμίας στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η ψήφος είναι υποχρεωτική πλην εξαιρέσεων.

Αυτά τα λίγα για την όμορφη Ευρώπη, τον «φουντωμένο» λευκό ταύρο Δια να φοβάστε.        

Μιλάμε πάλι…

Του Κώστα Δεληγιάννη