Η Καλαμάτα απέκτησε ένα σύγχρονο εργαλείο προβολής και ενημέρωσης

Η Καλαμάτα απέκτησε ένα σύγχρονο εργαλείο προβολής  και ενημέρωσης

«Η Καλαμάτα αποκτά ένα σύγχρονο εργαλείο προβολής και ενημέρωσης πολιτών και επισκεπτών» ανέφερε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων σημείων ενημέρωσης (info points) που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία σύγχρονων μέσων προβολής των πολιτιστικών και των τουριστικών πόρων της Καλαμάτας».

Η παρουσίαση έγινε χθες στο Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, όπου και φιλοξενούνται τα info points, τα οποία δοκίμασαν πρώτοι οι μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Τα 9 διαδραστικά συστήματα που τοποθετήθηκαν στην είσοδο και σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας, προσφέρουν την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να λάβουν πληροφορίες για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και τα περίχωρα, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία, καθώς, επίσης, να περιηγηθούν ψηφιακά σε σημεία ενδιαφέροντος εντός και πέριξ της Καλαμάτας.

Τα συστήματα ενσωματώνουν εντυπωσιακές τεχνολογίες και είναι σχεδιασμένα με τρόπο που να καλούν το χρήστη να «παίξει» για να λάβει την πληροφορία, δίνοντας και το παράδειγμα για τον τρόπο που ο Δήμος Καλαμάτας βλέπει το μέλλον και το πώς η τεχνολογία θα αξιοποιείται στην αλληλεπίδραση με κατοίκους και επισκέπτες της Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι κατά τη θερινή περίοδο θα λειτουργήσουν ακόμα δύο διαδραστικά συστήματα στην παραλία της πόλης.

Αξίζει, επίσης, να τονιστεί ότι με την προσθήκη των info points, σε συνδυασμό με το Ψηφιακό Μουσείο για το 1821, το Εκθετήριο Μεσσηνιακών Προϊόντων, το Γραφείο Τουριστικής Προβολής, αλλά και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, έχει δημιουργηθεί στο ισόγειο του Ιστορικού Δημαρχείου ένας πολυλειτουργικός χώρος προβολής και ενημέρωσης.

Στην παρουσίαση των info points συμμετείχαν αντιδήμαρχοι και αιρετοί και στελέχη του Δήμου, ο δρ. Εμμανουήλ Ζηδιανάκης, υπεύθυνος έργου «Δημιουργία σύγχρονων μέσων προβολής των πολιτιστικών και των τουριστικών πόρων της Καλαμάτας» εκ μέρους του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου – Υπολογιστή και του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ICS) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (FORTH), καθώς και εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας.