Η Καλαμάτα ο πιο οικονομικός προορισμός για το Πάσχα από Αθήνα

Η Καλαμάτα ο πιο οικονομικός προορισμός για το Πάσχα από Αθήνα

Ο πιο οικονομικός και με διαφορά από τους υπόλοιπους προορισμούς για το Πάσχα είναι η Καλαμάτα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Pricefox, για τους πιο προσιτούς αλλά και τους πιο απλησίαστους προορισμούς.

Το Πάσχα φέτος πέφτει στις 5 Μαΐου και με την αργία της Πρωτομαγιάς να έχει μεταφερθεί για την Τρίτη του Πάσχα, οι εκδρομείς θα έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον πέντε ημέρες για να διοργανώσουν τις εξορμήσεις τους.

Από Αθήνα με αυτοκίνητο
Σύμφωνα με την έρευνα και όπως παρουσιάζονται τα στοιχεία στον πίνακα, η Καλαμάτα, η Αράχωβα και η Πάρος είναι ανάμεσα στους πιο οικονομικούς προορισμούς για τις πασχαλινές εξορμήσεις, είτε με αυτοκίνητο είτε με πλοίο.

Αντίθετα, η Κέρκυρα και η Χίος αναδεικνύονται ως οι πιο ακριβοθώρητοι προορισμοί, ειδικά εάν ταξιδέψεις με αεροπλάνο.

Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το άτομο στις 2 Απριλίου με τις πλατφόρμες: vriskoapostasi.gr, booking.com, airtickets.gr 

Η πιο οικονομική επιλογή από τους προορισμούς που προσεγγίζονται με αυτοκίνητο από την Αθήνα αναδεικνύεται η Καλαμάτα. Το κόστος ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών και διαμονής, ανέρχεται στα 171 ευρώ.

Λίγο πιο ακριβή είναι η γραφική Μονεμβασιά. Το κόστος των μεταφορικών ανέρχεται στα 61 ευρώ / άτομο και με μια προσιτή πρόταση διαμονής το συνολικό κόστος της εκδρομής υπολογίζεται στα 202 ευρώ/ άτομο.

Τρίτη ακολουθεί η Αράχωβα. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 211 ευρώ/ άτομο, με τα μεταφορικά συγκεκριμένα να υπολογίζονται στα 32 ευρώ και τη διαμονή στα 179 ευρώ.

Το Λεωνίδιο αναδεικνύεται ως ο ακριβότερος προορισμός του Πάσχα από την Αθήνα οδικώς. Για τα μεταφορικά το άτομο θα πληρώσει 38 ευρώ και για πέντε διανυκτερεύσεις 202 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 240 ευρώ.

Μόλις 5 ευρώ πιο οικονομική από το Λεωνίδιο εμφανίζεται η Ναύπακτος, με το συνολικό κόστος για την πασχαλινή απόδραση ανά άτομο να αγγίζει τα 235 ευρώ.

Με πλοίο ή αεροπλάνο
Ιδιαιτέρως δημοφιλείς για τις ημέρες του Πάσχα είναι, ωστόσο, και οι νησιωτικοί προορισμοί, τόσο σε Κυκλάδες όσο και σε Δωδεκάνησα.

Η πιο οικονομική επιλογή με πλοίο για τις διακοπές του Πάσχα αναδεικνύεται η Πάρος, με συνολικό κόστος ανά άτομο στα 224 ευρώ.

Η Σαντορίνη ακολουθεί, με το συνολικό κόστος ακτοπλοϊκών και πέντε διανυκτερεύσεων ανά άτομο να υπολογίζεται στα 258 ευρώ.

Στους πιο περιζήτητους και ακριβότερους προορισμούς συγκαταλέγεται η Σύρος. Οι τιμές με ακτοπλοϊκό εισιτήριο με επιστροφή ξεκινούν από τα 92 ευρώ ευρώ και το κόστος διαμονής από τα 204 ευρώ για 5 διανυκτερεύσεις, σύνολο δηλαδή στα 296 ευρώ / άτομο.

Σχεδόν 10 ευρώ πιο οικονομική από τη Σύρο αναδεικνύεται η μακρινή Πάτμος, με συνολικό κόστος ανά άτομο στα 287 ευρώ.

Οι πιο ακριβοί πασχαλινοί προορισμοί, ωστόσο, είναι και οι πιο δημοφιλείς. Ο λόγος για την Κέρκυρα και τη Χίο, που από Αθήνα προσεγγίζονται ευκολότερα με το αεροπλάνο. Συγκεκριμένα, η Κέρκυρα αναδεικνύεται «βασίλισσα» του Πάσχα, καθώς το κόστος για την εξαήμερη εξόρμηση με αεροπλάνο στο νησί των Φαιάκων ανέρχεται στα 522 ευρώ / άτομο.

Κάτι παραπάνω από 100 ευρώ πιο οικονομική είναι η Χίος, με το συνολικό κόστος ανά άτομο να υπολογίζεται στα 395 ευρώ.