Καλαμάτα: Επίσκεψη στο στάδιο από την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου

Καλαμάτα: Επίσκεψη στο στάδιο από την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου

Η Καλαμάτα έχει δημιουργήσει τη δική της μεγάλη παράδοση στο στίβο, με σπουδαίες διοργανώσεις, κορυφαίες επιτυχίες Μεσσήνιων αθλητών, δραστήριους συλλόγους, αλλά και ως πόλος έλξης για την προετοιμασία πρωταθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στην πόλη μας ένα γκρουπ με σπρίντερ, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή, Κώστα Βογιατζάκη, ενώ μέχρι το Σάββατο θα συνεχίσουν προπονήσεις εδώ οι πρωταθλήτριες Τατιάνα Γκούσιν (ύψος) και Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπόδια), οι οποίες βρίσκονται εδώ με την ομάδα που προπονεί η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιωάννα Σιώμου.

Χθες στο Στάδιο βρέθηκε και η Βούλα Πατουλίδου, από την οποία -όπως σχολίασε ο Μεσσήνιος κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο μήκος, Λούης Τσάτουμας- «άρχισαν όλα…», δηλαδή οι μεταγενέστερες επιτυχίες στο στίβο, καθώς ήταν η πρώτη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, με χρυσό μετάλλιο στα 110 μ. εμπόδια στη Βαρκελώνη το 1992. Μεταξύ άλλων, η Βούλα Πατουλίδου (η οποία είναι υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) πραγματοποίησε το πρωί επίσκεψη στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, όπου μίλησε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ σήμερα θα βρεθεί στην Αρχαία Μεσσήνη, προκειμένου να παρακολουθήσει την 6η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Κλασικού Αθλητισμού.

Πατουλίδου: Ο αθλητισμός «αντίδοτο» για όλα
Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ η Βούλα Πατουλίδου ανέφερε ότι η ενθάρρυνση και τα πρότυπα είναι σημαντικά για τα νέα παιδιά και εκτός από την ίδια πάντοτε θα υπάρχουν άνθρωποι που θα εμπνέουν με την αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν και τις επιτυχίες τους. «Ο αθλητισμός είναι “αντίδοτο” για όλα» πρόσθεσε η Ολυμπιονίκης μας, επισημαίνοντας το ρόλο του στην (αυτό)πειθαρχία, στη διαχείριση των συναισθημάτων και στην αρμονική συνύπαρξη. Ο πρωταθλητισμός είναι για λίγους, δεδομένων των δυσκολιών και των μεγάλων προσπαθειών που χρειάζεται και ως ελάχιστη βοήθεια είναι αναγκαία η φροντίδα των αθλητικών εγκαταστάσεων, σχολίασε ακόμη η ίδια. Τέλος, με αφορμή την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και τη λαμπαδηδρομία που πέρασε και από τη Μεσσηνία και συνεχίζει το ταξίδι της με τελικό προορισμό το Παρίσι, όπου θα φιλοξενηθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, η Βούλα Πατουλίδου, υπενθύμισε το πανανθρώπινο μήνυμα της ειρήνης και της ολυμπιακής εκεχειρίας, ιδιαίτερα επίκαιρο (και) στις μέρες μας.   

Σιώμου: Ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας
Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια, Ιωάννα Σιώμου, ανέφερε ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που επιλέγεται η Καλαμάτα για μέρος της προετοιμασίας της ομάδας της, κάνοντας λόγο για θαυμάσιο καιρό και τις συνθήκες στο Στάδιο και τις πολύ καλές συνθήκες στο γυμναστήριο με τα βάρη, όπου όμως χρειάζονται βελτιώσεις. Η ίδια ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας για τη διάθεση των αθλητικών χώρων, τόνισε την πίστη για επιτυχίες που έχει «σε όλα τα παιδιά μου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για τους μεγάλους στόχους που έχουν οι Πεσιρίδου και Γκούσιν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό της Ρώμης.
Χ.Ε.