Καλαμάτα: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή

Καλαμάτα: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα  προβλήματα στην Ειδική Αγωγή

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Καλαμάτας

Για παρατεταμένη έλλειψη ενδιαφέροντος όσον αφορά στις συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών Ειδικής Αγωγής έκαναν λόγο χθες το πρωί οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας, σε διαμαρτυρία τους έξω από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Αγγελική Ταυλαρίου, η χθεσινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ώστε οι μαθητές Ειδικής Αγωγής να λάβουν όλα όσα δικαιούνται. «Κάθε χρόνο ακούμε υποσχέσεις χωρίς να έχει υλοποιηθεί καμία από αυτές. Απαιτούμε πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα γι’ αυτούς τους μαθητές, μόνιμους εκπαιδευτικούς, ασφαλή κτήρια», εξήγησε και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτο να μιλάμε εν έτει 2024 για συμπερίληψη και να μην υπάρχει η δυνατότητα μαθητών ΑμεΑ ή με μαθησιακές δυσκολίες για πρόσβαση στο βασικό δικαίωμα της εκπαίδευσης».

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Γρηγόρης Οικονομόπουλος, υπογράμμισε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για Ειδική Αγωγή που να μην έχει εκπαιδευτικούς το μήνα Απρίλιο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για Ειδική Αγωγή που να μην έχει άψογα κτήρια. Δεν μπορούμε να μιλάμε για Ειδική Αγωγή που το περιεχόμενο και η μορφή της δεν καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις».

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι οι γονείς είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται.

Να σημειωθεί ότι το «παρών» στη χθεσινή διαμαρτυρία έδωσαν, επίσης, η Αγγελική Μαλαπέτσα, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, η Χριστίνα Λαδά εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο Μίλτος Κουτίβας εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εκπαίδευση Ειδικής Αγωγής και ο Πέτρος Κωνσταντινέας εκπροσωπώντας την Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των συλλόγων μετέβησαν στο διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, προκειμένου να του παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και γονείς.

Χρ.Μ.