Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Αφιερωματική εκδήλωση στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Αφιερωματική εκδήλωση  στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη

Αφιερωματική εκδήλωση στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” την προσεχή Κυριακή 7 Απριλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Βασιλειάδης» του ΜΣΚ.

Ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός θα παρουσιάσει επιλογές από το έργο του στον Ελύτη και η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα απαγγείλει ποιήματά του. Η μέτζο σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα θα τραγουδήσει και η Μαρία Παπαπετροπούλου θα τη συνοδεύσει στο πιάνο.

Η φιλόλογος του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, δρ Τρισεύγενη Πουλοπούλου θα προλογίσει την εκδήλωση και θα παρουσιάσει τους συντελεστές.

Την εκδήλωση θα ανοίξει χορωδία μαθητών-τριών της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής Παιδείας, Αλεξάνδρας Τασιούδη, ενώ θα ακολουθήσει το μουσικό σύνολο «Ήχος του Νότου» υπό τη διεύθυνση του μουσικού Πέτρου Κατσούλη.

Η εκδήλωση, που είναι ελεύθερη για το κοινό, πραγματοποιείται με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας, του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας», και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.