Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Συνεχίζονται οι δράσεις εξωστρέφειας με Open Day και συναυλίες

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας: Συνεχίζονται οι δράσεις  εξωστρέφειας με Open Day και συναυλίες

Έχοντας μια σειρά από επιτυχημένες εκδηλώσεις και συναυλίες στο ενεργητικό του, το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζει Open Day την προσεχή Κυριακή 21 Απριλίου, από τις 11.00 το πρωί έως και τη 1.00 μετά το μεσημέρι. Στόχος θα είναι η ξενάγηση μικρών και μεγάλων στο χώρο του σχολείου, καθώς και η πληροφόρηση των ενδιαφερομένων για τις εγγραφές. Διευκρινίζεται ότι οι ηλεκτρονικές εγγραφές για την Α’ Γυμνασίου θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου, ενώ θα διαρκέσουν έως και την 31 του μήνα.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες ο διευθυντής Θωμάς Παλάντζας απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να βρεθούν στο Μουσικό Σχολείο την ερχόμενη Κυριακή, καθώς πρόκειται για ένα σχολείο που συνδυάζει τη γενική με τη μουσική παιδεία.

Από την πλευρά του, ο υποδιευθυντής Σπύρος Σπύρου πρόσθεσε ότι στο Μουσικό Σχολείο της πόλης δε διδάσκεται μόνο μουσική, αλλά και μαθήματα γενικής παιδείας, με μεγάλη επιτυχία. Σύμφωνα με τον ίδιο, απόδειξη για το παραπάνω είναι η ενθουσιώδης συμμετοχή των μαθητών σε διαγωνισμούς Μαθηματικών, Φυσικής, Ποίησης και Ρητορικής. Μάλιστα, στον τελευταίο κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διττό λόγο.

Αντίστοιχα, ο έτερος υποδιευθυντής Διονύσης Κοτταρίδης απηύθυνε επίσης κάλεσμα στο κοινό να συμμετάσχει στο κυριακάτικο άνοιγμα του σχολείου. Όπως σημείωσε, μάλιστα, οι μαθητές επιφυλάσσουν μια ιδιαίτερη ξενάγηση.

Εν τω μεταξύ, έκανε λόγο για μια ακόμα διπλή δράση που πρόκειται να ενισχύσει την εξωστρέφεια του σχολείου και αφορά στη διπλή συναυλία μουσικών συνόλων, στις 24 & 25 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του ΜΣΚ,.

Στο ίδιο πλαίσιο εξήγησε ότι έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια νέα πρωτοβουλία που αφορά στη δημιουργία Μουσικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης. Έτσι, όσοι μαθητές έχουν παλιά πρωτότυπα βιβλία μουσικής (πιάνου, βιολιού, σολφέζ κ.λπ.), θα μπορούν στο εξής να τα χαρίζουν στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Εκπροσωπώντας το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, η Ελένη Καλογερέα κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να δώσουν το «παρών» στη δράση ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου: lyk-mous-kalam.mes.sch.gr/

Χρ.Μ.