Πιάνουν… δουλειά τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας

Πιάνουν… δουλειά τα πυροσβεστικά  οχήματα του Δήμου Καλαμάτας

Σε διασπορά τέθηκαν χθες, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας, τα οποία θα αναπτυχθούν σε όλη την περιφέρειά του, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση πυρκαγιάς και πριν λάβει διαστάσεις.

Τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία παρέλαβαν πρόεδροι Κοινοτήτων, αναχώρησαν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι από τα συνεργεία του Δήμου. Σε δηλώσεις του πριν από την αναχώρησή τους, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επισήμανε την ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με την πολιτική προστασία να βρίσκονται σε επιφυλακή και άμεση επαφή, προκειμένου οργανωμένα να αντιμετωπίζεται κάθε περιστατικό, μικρό ή μεγαλύτερο.

Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στάθηκε στο ρόλο των εθελοντών και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας όπως κάθε χρόνο, πέραν των πυροσβεστικών οχημάτων που διαθέτει, θα προχωρήσει και σε πρόσληψη εργατών πυροπροστασίας για τη θερινή περίοδο.

Ακολούθως δηλώσεις έγιναν από το διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, πύραρχο Θανάση Κατσαφάδο και το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, αντιπύραρχο Παναγιώτη Παπανικολάου, τον εκπρόσωπο της ΟΑΚ 4Χ4 Κώστα Βλαχονικολό, τον εκπρόσωπο του Παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Θανάση Θωμόπουλο και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Παντελή Δρούγα.

Εκτός των ευχών για μια καλή και χωρίς συμβάντα αντιπυρική περίοδο, όλοι στις δηλώσεις τους επισήμαναν τους κινδύνους από την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς, απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να ενημερώνουν άμεσα τις Αρχές σε περίπτωση που εντοπίσουν φωτιά και να εφαρμόζουν το νόμο που απαγορεύει για την επόμενη περίοδο την καύση στην ύπαιθρο, καθώς πολλά περιστατικά πυρκαγιών κάθε χρόνο εκδηλώνονται από αμέλεια ή αβλεψία.