Πρεμιέρα σήμερα της κωμωδίας «TOC²» σε διασκευή – σκηνοθεσία Πάνου Ηλιόπουλου

Πρεμιέρα σήμερα της κωμωδίας «TOC²»  σε διασκευή – σκηνοθεσία Πάνου Ηλιόπουλου

Σήμερα στις 9.00 το βράδυ, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, έχει πρεμιέρα η φετινή παραγωγή του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου «TOC²», βασισμένη στο έργο TOC TOC του Laurent Baffie, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Πάνου Ηλιόπουλου!

Εν όψει της πρεμιέρας, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης συντελεστές της παράστασης.

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΕΘ, Γιούλα Ζαχαροπούλου, τόνισε: «Η συνεργασία μας με το σκηνοθέτη Πάνο Ηλιόπουλο συνεχίζεται και φέτος. Είναι η τέταρτη φορά που συνεργαζόμαστε και αυτό, φυσικά, είναι το αποτέλεσμα των προηγούμενων παραγωγών που έχουμε κάνει μαζί του: η ικανοποίηση που μας προσφέρει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, αλλά όχι μόνο. Είναι ότι ακουμπάει κι ακούει ακριβώς αυτά που το ΤΕΘ έβαλε ως βάση πριν από 29 χρόνια. Δηλαδή, την καλλιέργεια των συμμετασχόντων, την καλλιέργεια του τριφυλιακού κοινού, γιατί εκεί κυρίως απευθύνεται, αλλά όχι μόνο, μιας και βγαίνει και έξω από τη Μεσσηνία…».

Ακολούθως, ο σκηνοθέτης Πάνος Ηλιόπουλος παρατήρησε: «Η παράστασή μας είναι το TOC², είναι βασισμένη στο TOC TOC του Laurent Baffie. Πρόκειται για μια κοινωνική κωμωδία. Η βασική της θεματική είναι η αλληλεπίδραση με τους άλλους ανθρώπους, μέσω της αγάπης, σε πρώτο τουλάχιστον επίπεδο.

Έτσι όπως το ανεβάσαμε με τα παιδιά, αυτό στο οποίο έχουμε εστιάσει αφορά κυρίως στο ποια είναι τα συστατικά εκείνα που συνιστούν μία ομάδα, τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να ενώνονται και να φτιάχνουν ομάδες, αλλά και πώς αυτή η λειτουργία εμπεριέχει όλους τους τύπους ανθρώπων, με όλες τις ιδιοτροπίες, με όλα τα προβλήματα. Όλο αυτό αποτυπώνεται με έναν τρόπο αρκετά κωμικό επί σκηνής στο συγκεκριμένο έργο…

[…] Είμαι πάρα πολύ περήφανος για την ομάδα, για τη φετινή σύσταση, για τα παιδιά από το συμβούλιο, για τη Γιούλα. Μπορώ να πω ότι έχω βρει πρόσφορο έδαφος να κάνω ό,τι μου κατέβει, οπότε αυτό είναι ευχής έργον για οποιονδήποτε σκηνοθέτη…».

Με τη σειρά του, ο Γιάννης Καραμπάτσος, αφηγητής του έργου, σημείωσε: «Είμαι ένας μισάνθρωπος. Προκαλώ μια αηδία στο κοινό, οι άνθρωποι με μισούν, τους μισώ κι εγώ πάρα πολύ, αλλά δεν μπορώ χωρίς αυτούς βέβαια…».

Η Αθανασία Λυμπέρη σημείωσε: «Παίζω πρώτη φορά με το ΤΕΘ. Φέτος κέρδισα το ρόλο με το ταμπεραμέντο μου».

Ο Χρήστος Χήναρης δήλωσε: «Έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν με το ΤΕΘ, το πονάω και το αγαπώ. Αποφασίζω να συμμετάσχω για δύο λόγους: πρώτον, για τον Πάνο, που μας εμπνέει, και δεύτερον, για το ίδιο το ΤΕΘ, που τόσα χρόνια είναι κάτι που χτίζουμε όλοι μαζί και προσπαθούμε».

Τέλος, η Ελένη Πετροπούλου τόνισε: «Στη φετινή παράσταση κάνω το ρόλο της Μπλανς, μιας γυναίκας που έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα μικρόβια. Αυτό την αναγκάζει να μην έρχεται σε πολύ στενή επαφή με ανθρώπους, με φίλους, με φίλες, είναι απομονωμένη, ζει σε έναν κόσμο τελείως αποστειρωμένο. Είμαι πολύ τυχερή που πήρα και φέτος μέρος στην παράσταση…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου