Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: Ικανοποίηση για τη διατήρηση δικαστικής και χωρικής αρμοδιότητας

Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: Ικανοποίηση για τη διατήρηση δικαστικής και χωρικής αρμοδιότητας

Ικανοποίηση για την παραμονή σε πλήρη λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας εκφράζεται από τον εκεί Δικηγορικό Σύλλογο. Όπως σημειώνει ο πρόεδρός του, Θ. Πετρόπουλος: «Ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τριφυλίας θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του συλλόγου μας για το διαχρονικό αγώνα τους μέσα από την πολύμηνη αποχή από τις δικαστικές αίθουσες, καθώς και για τη σταθερή και αταλάντευτη στάση τους υπέρ των δίκαιων αιτημάτων μας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδος που μέχρι και σήμερα απέχουν των καθηκόντων τους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα μάς περί μη καταργήσεως δικαστικών σχηματισμών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια το συμπατριώτη μας βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, για την αγαστή συνεργασία που είχαμε όλους αυτούς τους μήνες και κυρίως για τις καίριες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις του, έτσι ώστε μαζί να καταφέρουμε να διασφαλίσουμε ότι το Πρωτοδικείο μας θα συνεχίσει να έχει την ίδια δικαστική και χωρική  αρμοδιότητα που είχε έως σήμερα,  παραμένοντας έτσι πλήρως ενεργό και λειτουργικό.

Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως, τη Δημοτική Αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς ολόκληρου του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και όλους τους ενεργούς πολίτες του τόπου μας, τόσο για την απλόχερη στήριξη που παρείχαν στην προσπάθεια αυτή όσο και για όλες τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν.

Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα δικαίωσης για όλους μας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας θα  συνεχίσει να διεκδικεί την υπαγωγή στη χωρική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και της νότιας Ολυμπίας, που από συστάσεως του ελληνικού κράτους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Πρωτοδικείου μας, καθώς και τη διατήρηση του Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων».