Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας υλοποιήθηκαν δράσεις σχετικές με το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία.

Ειδικότερα:

 -Εκπαιδευτικοί των τάξεων μαζί με τους μαθητές μελέτησαν το βιβλίο «Ο ερωτευμένος Μπαμπακίνος» της Λέττας Πετρουλάκη.

-Γονέας από την ομάδα φιλαναγνωσίας του σχολείου έκανε αφήγηση παραμυθιών σε κάθε τάξη, ακολούθησε συζήτηση σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και σχετικές δράσεις με το βιβλίο, όπως εικαστικά και θεατρικό παιχνίδι. Στη συνέχεια, οι εργασίες των μαθητών επικολλήθηκαν στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, όπου γονείς, κηδεμόνες και περαστικοί παρατηρούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

-Οι μαθητές της Ε΄ τάξης, με ομαδική συνεργασία ή και ατομικά, έγιναν συγγραφείς παραμυθιών με ενδιαφέρον περιεχόμενο. Στη συνέχεια, έκαναν βιβλιοπαρουσίαση των συγγραμμάτων τους στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.

-Στο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης έγιναν προβολές ταινιών μικρού μήκους σχετικές με το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία. Με αφορμή τη θεματική ακολούθησε συζήτηση και άλλες βιωματικές δράσεις.

-Όπως έχει καθιερωθεί, αυτή την περίοδο οι μαθητές έγιναν μικροί χορηγοί και δώρισαν βιβλία που έχουν διαβαστεί και πιάνουν μόνο χώρο στο σπίτι τους, στη βιβλιοθήκη του σχολείου, όπου μπορούν να γίνουν πάλι χρήσιμα και «να συνεχίσουν το ταξίδι τους». Επιπλέον, δώρισαν επιτραπέζια παιχνίδια, που πλέον δε χρησιμοποιούνται και μπορούν να αξιοποιηθούν ως παιδαγωγικά εργαλεία στο σχολείο.