Συνταξιούχοι Μεσσηνίας: Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Συνταξιούχοι Μεσσηνίας: Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη έξω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σε συνέχεια των απανωτών κινητοποιήσεων στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, καθώς και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Μεσσηνίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας, το Παράρτημα Μεσσηνίας του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών και το παράρτημα Πελοποννήσου του Σωματείου ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ οργανώνουν νέα κινητοποίηση για την Πέμπτη, 4 Απριλίου, στις 11.00 το πρωί, έξω από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, καθώς είναι η μέρα που με απόφαση της διοικήτριας έχει καθιερωθεί να λειτουργούν τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Όπως σχολιάζεται σχετικά μεταξύ άλλων: «Οι συνέπειες και αυτού του μέτρου θα είναι εξοντωτικές για το λαό και την υγεία του. Όποιος δεν έχει να πληρώσει, θα συνεχίσει να στοιβάζεται στις λίστες των τακτικών χειρουργείων περιμένοντας μάταια τη σειρά του. Αντί η Διοίκηση του νοσοκομείου να απαιτήσει μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και να εξασφαλίσει όλες τις αναγκαίες υποδομές, αντί να απαιτήσει να αυξηθούν οι μισθοί των γιατρών και νοσηλευτών και να βελτιωθούν οι συνθήκες της δουλειάς τους, τρέχει να υλοποιήσει την πολιτική των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων.

Να πού οδηγεί η πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας, με την παράλληλη λειτουργία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα: Να γίνεται πιο “ανταγωνιστικός” ο δημόσιος με τα κριτήρια που πουλάει την Υγεία – εμπόρευμα ο ιδιωτικός! Κι αυτό βέβαια να καταλήγει σε μεγαλύτερη επιβάρυνση της τσέπης του λαού, είτε με άμεση συμμετοχή στο κόστος της Υγείας είτε με αύξηση των πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία. Για τέτοια… πρόοδο μιλάμε: Να βάζουν τον ασθενή να διαλέξει από ποια τσέπη θα χάσει και σε ποιο νοσοκομείο θα πληρώσει! Δεν αποδεχόμαστε και δε νομιμοποιούμε αυτήν την αθλιότητα.

[…] Καλούμε για συμμετοχή στην κινητοποίηση τα Σωματεία των Εργαζομένων και των Ιατρών στο νοσοκομείο».