Τιμητική εκδήλωση στο 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας «Πέτρος Θέμελης»

Τιμητική εκδήλωση στο 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας «Πέτρος Θέμελης»

Εκδήλωση στο 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε προχθές, με αφορμή τη μετονομασία του σε 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας «Πέτρος Θέμελης», καθώς και την ονοματοθεσία της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου ως «Αίθουσα Γιάννης Χριστόπουλος».

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας ότι αποτελεί τιμή για το σχολείο να φέρει το όνομα ενός σπουδαίου καθηγητή, του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με την Αρχαία Μεσσήνη, του αείμνηστου Πέτρου Θέμελη.

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή ανήκε στον αείμνηστο Γιάννη Χριστόπουλο, έναν άνθρωπο δραστήριο, ενεργό, που με πάθος και αγάπη υπηρέτησε την εκπαίδευση και το συγκεκριμένο σχολείο, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στο Σύλλογο Διδασκόντων για την απόφαση να μετονομάσουν την αίθουσα εκδηλώσεων σε «Αίθουσα Γιάννης Χριστόπουλος».

Στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς επίσης δάσκαλοι, μαθητές και γονείς του 10ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου.

Από την πλευρά της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο επικεφαλής Βασίλης Τζαμουράνης και δημοτικοί της σύμβουλοι.

«Δυστυχώς, είναι μεγάλη η λύπη μας που ο Γιάννης έφυγε πριν ακόμη δει αυτή την πρωτοβουλία να υλοποιείται. Όμως, πιστεύω ότι μας βλέπει από κάπου και χαίρεται τώρα» σημείωσε ο κ. Βασίλης Τζαμουράνης και αναφέρθηκε στις τρεις μεγάλες αγάπες, όπως είπε χαρακτηριστικά, του Γιάννη Χριστόπουλου: την εκπαίδευση και το σχολείο, την αυτοδιοίκηση και την πίστη του στη Δημοκρατία, για την οποία αγωνίστηκε με συνέπεια από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Συνεχίζοντας, ο κ. Τζαμουράνης σχολίασε ότι “εκείνο που προκάλεσε τη μεγάλη μας δυσαρέσκεια είναι η στάση του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αναστάσιου Ηλιόπουλου, οι οποίοι αρνήθηκαν να αποδεχτούν την πρότασή μας για τη μετακίνηση της ώρας της χθεσινής (σ.σ. προχθεσινής) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να μπορέσουμε να παραστούμε στη εκδήλωση.

Δε γινόταν, βέβαια, να μην είμαστε παρόντες στην εκδήλωση τιμής του αξέχαστου συναδέλφου μας, γι’ αυτό και απουσιάσαμε για λίγο από τη συνεδρίαση. Θέτουμε την ενέργεια αυτή του κ. δημάρχου και του κ. προέδρου στην κρίση των συμπολιτών μας».