Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας στα Φιλιατρά στις 16 Απριλίου

Υποδοχή Ολυμπιακής  Φλόγας στα Φιλιατρά στις 16 Απριλίου

Στα Φιλιατρά, στις 16 Απριλίου, θα υποδεχθεί ο Δήμος Τριφυλίας την Ολυμπιακή Φλόγα. Σε έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τριφυλίας το πρωί της Τρίτης ελήφθη απόφαση στο θέμα «Εξειδίκευση πίστωσης και έγκριση δαπάνης για “Διοργάνωση τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας – Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας”».

Στην εισήγηση που υπέβαλε σχετικά το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, για το σχεδιασμό της εκδήλωσης: «Ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία με σταθμό των λαμπαδηδρόμων την πόλη των Φιλιατρών στις 16/4/2024. Η τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας θα λάβει χώρα στην πλατεία της πόλης. Λαμπαδηδρόμοι οι κ.κ. Νικόλαος Λυμπερόπουλος, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και Θεόδωρος Αλεξάς, παραολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας.

Αναλυτικές πληροφορίες της διοργάνωσης: Σημαιοστολισμός της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας από τη βόρεια είσοδο της πόλης στη θέση “Πύργος Άιφελ”, την πλατεία και έως την έξοδο της πόλης στη συμβολή με την Οδό Τομαρά, με σημαιάκια Ελλάδας, Γαλλίας & Ολυμπιάδας. Υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στη βόρεια είσοδο της πόλης στη θέση “Πύργος Άιφελ”. Αριστερά και δεξιά στέκονται (10) κοπέλες (5 από κάθε πλευρά) με παραδοσιακές φορεσιές. Το ίδιο θα συμβεί με (10) ακόμη κοπέλες και στο τέλος της διαδρομής της φλόγας στην πόλη. Τους λαμπαδηδρόμους συνοδεύουν (8 έως 10) μαθητές/μαθήτριες (4 έως 5 κάθε λαμπαδηδρόμο) με μπλουζάκια λευκά τυπωμένα, με το λογότυπο του Δήμου και της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας. Ένας σταθμός με νερό (10 τμχ.) στη διαδρομή, έμπροσθεν της ανατολικής εισόδου του Πάρκου της Βλαχέρνας. Στην κεντρική πλατεία στήνεται βωμός με ευθύνη της Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράπλευρα κυματίζουν σε ιστούς η Ολυμπιακή, η Γαλλική και η Ελληνική Σημαία. Υποχρέωση του Δήμου να παρέχει τους ιστούς και την Ελληνική Σημαία. Τις σημαίες της Ολυμπιάδας και της Γαλλίας θα παραδώσει η Ο.Ε. Ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων με τη σειρά Ολυμπιάδας, Γαλλίας & Ελλάδας (με usb). Ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, με τεχνικό υποστήριξης, διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Χαιρετισμοί: δήμαρχος Τριφυλίας Εκπρόσωπος Γάλλου αντιπροσώπου, εκπρόσωπος Έλληνα αντιπροσώπου της Ο.Ε.

Ανταλλαγή δώρων: Ο Δήμος θα προσφέρει (2) δώρα και θα λάβει (2) δώρα, προς και από τους αντιπροσώπους της Γαλλίας και της Ο.Ε. αντίστοιχα. Στην ανταλλαγή δώρων θα συμμετέχουν (2) κοπέλες με παραδοσιακές φορεσιές…».

Το σύνολο των δαπανών ανέρχεται σε 2.336,16 ευρώ.

Του Ηλία Γιαννόπουλου