«Αιφνίδιος θάνατος» κι άλλα «υγιεινά»…

«Αιφνίδιος θάνατος» κι άλλα «υγιεινά»…

Το εμβόλιο, το οποίο κάποτε είχε αναγγελθεί ως «θρίαμβος της βρετανικής επιστήμης», τέθηκε υπό έντονο έλεγχο τους τελευταίους μήνες για μια πολύ σπάνια παρενέργεια που προκαλεί θρόμβους αίματος και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Αυτή είναι η είδηση των τελευταίων ημερών. Μου φέρνει στο μυαλό τον υποχρεωτικό εγκλεισμό που μας επέβαλαν πριν από δύο χρόνια λόγω Covid. Θα το θυμάστε όλοι, φαντάζομαι, και όλα αυτά που έφερε μετά ο απεγκλωβισμός μας, τα ξέρετε, τα ζείτε, μην τα ξαναλέω.

Κάποιοι τότε είχαμε αμφισβητήσει τα «γρήγορα» εμβόλια χωρίς να είμαστε αντιεμβολιαστές γενικώς. Το πληρώσαμε οι άνω των 60 ειδικά, γιατί δε συμμορφωθήκαμε, 100 ευρώ το μήνα.

Μετά την πανδημία Covid, μάθαμε και έναν καινούργιο όρο, «αιφνίδιος θάνατος». Παιδιά, νέοι, γέροι, αθλητές, έφευγαν και φεύγουν «αιφνιδίως».

Η Astra Zeneca παραδέχθηκε το Φεβρουάριο ότι το εμβόλιο μπορεί, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία – το οποίο έχει συνδεθεί με περισσότερους από 80 θανάτους στη Βρετανία, καθώς και με εκατοντάδες σοβαρούς τραυματισμούς.

Στα τέλη Απριλίου η εταιρεία παραδέχτηκε για πρώτη φορά σε νομικά έγγραφα κατά τη διάρκεια δικαστικών διαδικασιών στο Λονδίνο ότι το εμβόλιό της κατά του Covid μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση, ως σπάνια παρενέργεια, και το αποσύρει.

Με αφορμή αυτό και για να αποφύγω τα πολλά «στρόγγυλα λόγια» που έχω μέσα μου και δε γράφονται, σας παραθέτω την ανάρτηση του πολιτικού ανδρός και γιατρού Παύλου Πολάκη, που γράφει σε όμορφο «πολιτικό» τόνο:

Αν σας πω αλητήριους, αν σας πω διεφθαρμένους που τα πιάσατε από τις εταιρείες εμβολίων, αν σας πω άσχετους και ηλίθιους, δε νομίζετε πως θα έχω δίκιο; Όταν έλεγα πως έπρεπε να εμβολιαστούν οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες, όταν έλεγα πως δεν έπρεπε να ανοίξει η πλατφόρμα για το Astra Zeneca για όλες τις ηλικίες γιατί παρουσιάζει συχνά θρομβώσεις ως επιπλοκές, ποιος είχε δίκιο; Εγώ ή οι Τσιόδρες, οι Βασιλακόπουλοι και λοιπά ζαρζαβατικά του κήπου των ειδικών και των πρωινάδικων; Ποιος ήταν επιστήμονας; Εγώ ή ο Σκέρτσος; Ποιος έλεγε αλήθειες; Εγώ ή ο Μητσοτάκης που τόλμησε να με πει «αντιεμβολιαστή», επειδή επέμενα στη γνώση που πήραμε στη βασική ιατρική εκπαίδευση για τα εμβόλια;

Ποιος ήταν αντικειμενικός; Εγώ ή οι πληρωμένες γραφίδες και μικρόφωνα που πέταξαν τόνους λάσπης εναντίον μου και με ελεεινολογούσαν, γιατί είχαν μπει στο pay roll των φαρμακευτικών και των λιστών Πέτσα-Κικίλια-Πλεύρη κ.λπ. κ.λπ.;

Υ.Γ.1 :Δυστυχώς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά τότε με άκουσε! Γιατί ο Ξάνθος (που έκανε και το Astra «χωρίς αστερίσκους» και τον παίνευε ο Άδωνης) έλεγε μπούρδες και κατηγορούσε εμένα ως αντιεπιστημονικό. Γιατί ο Ηλιόπουλος επαναλάμβανε την ψεύτικη επιστημονικά και γελοιότητα πολιτικά, πως «είναι πράξη αλληλεγγύης της νεολαίας προς τους ηλικιωμένους ο εμβολιασμός».

Γιατί και ο Τσίπρας πίστευε πως υπάρχει «καθαρή επιστήμη» που πρέπει να ακολουθούμε πιστά όλοι και να «βάζουμε πλάτη» και όχι κατευθυνόμενη γνώση από το κέρδος των πολυεθνικών του φαρμάκου!

Έτσι ο Μητσοτάκης δεν πλήρωσε την πολιτική που είχε ως μοναδικό όπλο το εμβόλιο, χωρίς ΜΕΘ και φάρμακα (μονοκλωνικά)!

Αυτά τα όμορφα για σήμερα και μιλάμε πάλι…

Του Κώστα Δεληγιάννη