Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 11η Ανθοκομική Καλαμάτας

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 11η  Ανθοκομική Καλαμάτας

Ανοίγει, σήμερα, τις πύλες της 11η Ανθοκομική Δήμου Καλαμάτας και θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έως 26 Μαΐου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8.00 το βράδυ, στο χώρο μπροστά στο αναψυκτήριο.

Η Ανθοκομική, που φέτος είναι αφιερωμένη στην ελληνική αυλή, θα προσφέρει για ακόμη μια χρονιά στο κοινό τη δυνατότητα να θαυμάσει και να αγοράσει ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα, αλλά και εργαλεία και εφόδια, να λάβει πληροφορίες από ειδικούς για τη φροντίδα του κήπου, να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, να παρακολουθήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να χαρεί στιγμές ξεγνοιασιάς στο ανανεωμένο και πάντα φιλόξενο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Θα μετάσχουν φυτωριούχοι, παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών. Οι δε ώρες λειτουργίας της 11ης Ανθοκομικής θα είναι από τις 9.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων χρηστών βαγονιών και συλλόγων εθελοντών, ενημέρωση δημοτών για τις δράσεις τους και επίδειξη των βαγονιών που τους έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο.

Μουσικές παραστάσεις
Περίπτερο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας.

Περίπτερα φορέων
Διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος.

Εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Δήμο και φορείς.

Γιορτή των λουλουδιών
Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες να επισκεφτούν το πάντα φιλόξενο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έστειλαν με δηλώσεις τους χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Λιοντήρης και ο εθελοντής Νίκος Κισκήρας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, η Ανθοκομική αποτελεί θεσμό για το Δήμο Καλαμάτας, που έχει αγκαλιαστεί από Καλαματιανούς και επισκέπτες, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσουν το θαυμαστό κόσμο των λουλουδιών, αλλά και να προμηθευτούν άνθη και φυτά.