Αυλαία αύριο για το 22ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο με ρεκόρ συνέδρων

Αυλαία αύριο για το 22ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο με ρεκόρ συνέδρων

Με τίτλο «Η Οδοντιατρική στον τόπο της Ελιάς» ξεκινά αύριο το 22ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και το ξενοδοχείο Elysian, από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του συλλόγου Τζίνα Θεοδωροπούλου σημείωσε ότι ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας διοργανώνει για τρίτη φορά το εν λόγω συνέδριο, το οποίο φέτος καταγράφει αυξημένο αριθμό συνέδρων, αγγίζοντας περίπου τα 680 άτομα. Περαιτέρω, όπως εξήγησε, θέλοντας να τιμηθεί η συμπλήρωση 95 χρόνων από την ίδρυση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν περιηγήσεις στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, στα διάφορα μουσεία που φιλοξενεί η πόλη, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Κάνοντας σύντομη αναφορά στις λοιπές προσυνεδριακές εκδηλώσεις, σημείωσε ότι, όπως συμβαίνει και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αύριο οδοντίατροι από την Πελοπόννησο μαζί με μέλη του ΟΣ Μεσσηνίας θα επισκεφθούν παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία της πόλης, για να παράσχουν ενημέρωση σε ζητήματα υγιεινής της στοματικής κοιλότητας.

Στο μεταξύ, ο ταμίας του συλλόγου, Άγγελος Τσορφώλιας, σημείωσε ότι, πέραν του επιστημονικού μέρους του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί προσυνεδριακές και μετασυνεδριακές εκδηλώσεις. Η προσυνεδριακή εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες το βράδυ, με προβολή, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο Εργατικό Κέντρο της ταινίας «Το Αγκάθι», μια κωμωδία όπου ο πρωταγωνιστής ασκεί το επάγγελμα του οδοντίατρου. Τα δε έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας.

Στο μεταξύ, για τον ερχόμενο Ιούνιο έχει προγραμματιστεί αγώνας καλαθοσφαίρισης στην «Τέντα» της ομάδας των Υγειονομικών Μεσσηνίας με μια αντίστοιχή της, με τα έσοδα να διατίθενται προς ενίσχυση των δημοτικών συσσιτίων.

Επίσης, ο κ. Τσορφώλιας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα μιλήσουν τέσσερα μέλη του ΟΣ Μεσσηνίας, ενώ θα γίνουν Ελεύθερες Ανακοινώσεις των συνέδρων, από τις οποίες θα υπάρξει βράβευση των τριών καλύτερων.

Χρ.Μ.