Δέσποινα – Νεφέλη Καπιτσίνου: Ένα κορίτσι που «ξεχειλίζει αγάπη» και θέλει έναν κόσμο καλύτερο

Δέσποινα – Νεφέλη Καπιτσίνου: Ένα κορίτσι που «ξεχειλίζει αγάπη»  και θέλει έναν κόσμο καλύτερο

Η Δέσποινα – Νεφέλη Καπιτσίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Στούπα και από μικρή ξεκίνησε να προβληματίζεται με διάφορα υπαρξιακά ερωτήματα, ερωτήματα στα οποία δύσκολα κάποιος βρίσκει απαντήσεις ή, για να το πετύχει, ο δρόμος της αναζήτησης είναι μεγάλος.

Αφού ολοκλήρωσε το σχολείο, η Δέσποινα-Νεφέλη έφυγε για να σπουδάσει Γεωπονία, ωστόσο επέστρεψε στη Στούπα, όπου εργάζεται στο χώρο του τουρισμού, με τις αναζητήσεις να εξακολουθούν να την απασχολούν και, μάλιστα, πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Ανθρώπινη και θεϊκή πραγματικότητα».

Η κα Καπιτσίνου μίλησε στο «Θάρρος» για το βιβλίο της, αλλά και «τον κόσμο των φιλοσοφικών ερωτημάτων» που, όπως γράψαμε και πριν, δύσκολα μπορούν να απαντηθούν:

-Από πότε ξεκίνησαν να σας απασχολούν φιλοσοφικά ερωτήματα; Πείτε μας μερικά…
Από μικρή, αν και δε διάβαζα βιβλία, με ενδιέφεραν τα υπαρξιακά-φιλοσοφικά ερωτήματα. Συνέχεια ρωτούσα τον εαυτό μου αλλά και τους γύρω μου αν υπάρχει θεός. Γιατί δημιουργήθηκε ο άνθρωπος… Ποιο είναι το νόημα της ζωής… Πώς ξεκίνησαν όλα… Κι όσο μεγάλωνα, άρχιζαν να γίνονται πιο έντονα.

-Ερωτήματα που, τελικά, έχουν απαντήσεις;
Έχουν και δεν έχουν. Πλέον περισσότερη σημασία για μένα δεν έχουν οι απαντήσεις, αλλά το ταξίδι προς αυτές!

-Ο κόσμος ψάχνει απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα ή έχει «χαθεί» στην καθημερινότητα;
Αισθάνομαι πως όλο και πιο πολλοί έχουν αρχίσει να στρέφονται προς τα μέσα και σίγουρα εκεί υπάρχουν έμφυτα αυτά τα ερωτήματα. Βέβαια, υπάρχουν κι αυτοί που, όντως, χάνονται μέσα στην καθημερινότητα… Ο καθένας στο χρόνο του.

-Εσείς πώς και πότε αποφασίσατε να εξωτερικεύσετε αυτές σας τις ανησυχίες;
Όπως προανέφερα, μου άρεσε να εκφράζω ανησυχίες μου. Περισσότερο από όλα, όμως, ήταν και είναι η επικοινωνία με τους ανθρώπους. Μπορούσα να μιλάω με τις ώρες για αυτά. Θυμάμαι τον εαυτό μου στο Γυμνάσιο – Λύκειο που συζητούσα με κάποιους καθηγητές και καθηγήτριες… σε οικογενειακά σπίτια με συγγενείς.

-Η περίοδος της καραντίνας πώς ήταν για εσάς;
Η καραντίνα για μένα ήταν ένα πολύτιμο δώρο ή ευκαιρία για να με κοιτάξω βαθύτερα. Είχα χρόνο να με παρατηρήσω και να με αγκαλιάσω, να με αγαπήσω και να γνωρίσω κάποιες αλήθειες που τόσα χρόνια δεν έβλεπα. Με έφερε κοντά στον εαυτό μου. Τότε ασχολήθηκα πιο έντονα με την ενεργειακή θεραπεία, την αυτοβελτίωση και την πνευματικότητα.

-«Ανθρώπινη και θεϊκή πραγματικότητα»… Μιλήστε μας το βιβλίο σας…
Το βιβλίο αυτό ήρθε από μόνο του. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να το γράψω. Ένα πρωινό απλά ξύπνησα, ενώθηκα με τη σιωπή ή, αλλιώς, διαλογίστηκα και τότε είδα μιαν εικόνα. Όταν άνοιξα τα μάτια μου, ήξερα ακριβώς πώς θα είναι. Πήρα τον υπολογιστή μου και άρχισα να αποτυπώνω την 1η Γνώση. Ποτέ δε σκέφτηκα τι να γράψω. Αν το έκανα, έχανα τη ροή… Όλο κύλησε αβίαστα και το αστείο είναι ότι στο σχολείο δεν ήμουν καλή στην έκθεση. Θυμάμαι πάντα, όταν έγραφα το έργο αυτό, με πλημμύριζε Ανιδιοτελής Αγάπη.

-Διαβάζουμε ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που, μεταξύ άλλων, αφορά στην ενεργειακή θεραπεία, την αυτοβελτίωση και την πνευματικότητα. Πώς θα τα ερμηνεύατε αυτά εσείς;
Η αυτοβελτίωση είναι ένας δρόμος που συνδέεται με τα άλλα δύο. Μέσα από αυτόν έκανα τα πρώτα μου βήματα για να με γνωρίσω, να δω το χαρακτήρα μου, το Εγώ μου, τα μοτίβα και τις πεποιθήσεις μου, που περνούν σε όλους μας από την κοινωνία κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Η πνευματικότητα είναι η ένωση με το πνεύμα, την αλήθεια της ύπαρξης, το θεό/ Δημιουργό, την Αγάπη. Με αυτήν την ένωση ξεκλειδώνουμε επίπεδα συνειδητότητας. Είναι η ρίζα εξέλιξης του ανθρώπου. Η ενεργειακή θεραπεία είναι μια διαδικασία ανοίγματος στην Αγάπη. Όλοι μας κουβαλάμε πληροφορίες και τραυματικές εμπειρίες που χρειάζεται να απελευθερώσουμε. Μέσα από την ενεργειακή θεραπεία αυτό το κάνεις πιο γρήγορα. Ανάλογα και τη σχέση θεραπευτή – θεραπευόμενου, όσο περισσότερη πίστη και εμπιστοσύνη υπάρχει τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα της θεραπείας. Ο θεραπευτής ανοίγει το κανάλι της Αγάπης.

-Πώς προέκυψε η έκδοσή του και τι θα θέλατε να περάσετε στους αναγνώστες;
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα έρχονται την κατάλληλη στιγμή… όπως η συγγραφή, έτσι και η έκδοση. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εκδοτικό Οίκο Κονιδάρη, στην κυρία Δήμητρα και στον Νίκο που με εμπιστεύτηκαν και επέλεξαν το έργο μου. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα οικεία και χτίζουμε μια υπέροχη συνεργασία. Αυτό που θέλω να περάσω στους αναγνώστες είναι η σημαντικότητα της αλήθειας του καθενός! «Μέσα σου είναι! Το ταξίδι αξίζει! Η Αγάπη υπάρχει! Βίωσε την!». «Σε αυτόν που τολμά να επανεξετάσει όλα όσα γνωρίζει μέχρι σήμερα», γιατί κάποιος να το κάνει αυτό και τι διαφορετικό μπορεί να δει. Το να αναθεωρείς και να επανεξετάζεις είναι αυτό που σε κρατάει «ζωντανό», είναι αυτό που σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το Νέο. Εξελίσσεσαι, γνωρίζεις κι άλλα κομμάτια του εαυτού σου.

-Πέραν του βιβλίου έρχεστε σε επαφή με τον κόσμο με βίντεο στα social media. Πείτε μας για αυτά…
Τα βιντεάκια που φτιάχνω στα social media είναι ένας τρόπος να εκφράζω τον εαυτό μου. Είναι μέσα από τις συνειδητοποιήσεις μου και τα βιώματά μου, την αυτογνωσία, την αγάπη για τον εαυτό μου και την ανθρωπότητα. Χαίρομαι όταν κάτι από αυτό που λέω συνηχεί στην καρδιά και στην ψυχή κάποιου. Υπάρχει ένωση και σύνδεση μαζί του. Όλοι βαθιά μέσα μας έχουμε το ίδιο δυναμικό Αγάπης. Είναι καιρός να εμβαθύνουμε και να μάθουμε ο καθένας τον τρόπο με τον οποίο μπορεί, νιώθει και θέλει να προσφέρει Αγάπη μέσα από το έργο του.

-Μιλήστε μας για τα σχέδιά σας…
Θέλω να βοηθήσω στη θεραπεία και στην αλλαγή. Θέλω να μοιράσω Αγάπη. Θέλω να ταξιδέψω. Είμαι στη ροή και εμπιστεύομαι αυτά που μου φέρνει.

Να σας πω, τέλος, ότι στις 8 Ιουνίου στο Phaos θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου μου.

«Ανθρώπινη και θεϊκή πραγματικότητα»
Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Ένα βιβλίο που μελετά και επεξηγεί ποια είναι η λειτουργία των δύο αυτών πραγματικοτήτων. Ένας οδηγός για να βρει κάποιος τη δική του αλήθεια, μέσα από τη συνειδητή εργασία με την ταυτότητα που ονομάζεται Εγώ. Είναι ένα ταξίδι, στο οποίο ο αναγνώστης δεν παίρνει μόνο πληροφορίες, αλλά βιώνει έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που του έχουν μάθει. Το έργο αυτό ήρθε για να μοιράσει γνώσεις, εργαλεία, κλειδιά σε αυτόν που θέλει να ενθυμηθεί το θεϊκό κομμάτι του, αλλά και να εμβαθύνει στο ανθρώπινο… σε αυτόν που διαισθάνεται ότι υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από τα συνηθισμένα… σε αυτόν που τολμά να επανεξετάσει όλα όσα γνωρίζει μέχρι σήμερα.
Συμπεριλαμβάνονται διαδικασίες που, αν ακολουθηθούν συνειδητά, οδηγούν σε πρωτόγνωρα βιώματα εμπειριών. Αυτό που βλέπουμε, δεν είναι πάντα αληθινό, και αυτό που είναι αληθινό, δεν το βλέπουμε πάντα».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση