Δημοπρασία από την Κτηματική Υπηρεσία Μεσσηνίας για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας

Δημοπρασία από την Κτηματική Υπηρεσία Μεσσηνίας για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας

Οι θέσεις ανά δήμο που θα δημοπρατηθούν στις 27 και 28 Μαΐου

Στον αέρα είναι από χθες από το υπουργείο Οικονομικών η διακήρυξη δημοπρασίας της προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και κοινόχρηστης παραλίας με ηλεκτρονική δημοπρασία σε θέσεις των Δήμων Πύλου-Νέστορος, Δυτικής Μάνης, Τριφυλίας, Μεσσήνης και Καλαμάτας.

Οι δημοπρασίες θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στις 27 και 28 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για τη διακήρυξη, τις προϋποθέσεις και τις ώρες των δημοπρασιών και από τα γραφεία της έδρας της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα (οδός Αριστομένους αρ. 123, Τ.Κ. 24131, τηλ. 2721366211 – email: kthmmess@2790.syzefxis.gov.gr) κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Οδηγίες για τον τρόπο συμμετοχής στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες αναρτώνται για τους ενδιαφερόμενους πολίτες στον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gov.gr).

Οι θέσεις ανά Δήμο

Ο δημόσιος πλειοδοτικός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και κοινόχρηστης παραλίας περιλαμβάνει τις εξής θέσεις ανά Δήμο:

Στις 27 Μαΐου θα δημοπρατηθούν θέσεις για διάφορες δραστηριότητες, οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στη διακήρυξη ως εξής:

-Δήμος Πύλου-Νέστορος: Ανεμόμυλος, Περούλια Βουνάρια, Λιμανάκια Πύλου, Λούτσα Φοινικούντας

-Δήμος Δυτικής Μάνης: Ριτσά Καρδαμύλης, Σάνταβα, Παλιόχωρα.

Στις 28 Μαΐου θα δημοπρατηθούν θέσεις για διάφορες δραστηριότητες, ως εξής:

Δήμος Καλαμάτας: Δυτική Παραλία Καλαμάτας – Μπουρνιάς, Δυτική Παραλία Καλαμάτας – Δυτικά Πίστας Καρτ

-Δήμος Τριφυλίας: Σεργιάνι Κυπαρισσίας, Καρτελάς, Γιαννίτσαινα Κυπαρισσίας, Βρωμονέρι Γαργαλιάνων, Βλάχου Κυπαρισσίας

-Δήμος Μεσσήνης: Μπούκα – Άγιος Νικόλαος Μεσσήνης, Άγιος Ανδρέας, Άγιος Ανδρέας – νοτίως δημοπρατούμενης καντίνας, Άγιος Ανδρέας – βορείως δημοπρατούμενης καντίνας, Μπούκα Μεσσήνης, Ανάληψη Μεσσήνης, Αχλαδοχώρι-Χελωνάρια.

-Δήμος Καλαμάτας: Δυτική Παραλία Καλαμάτας – Μπουρνιάς, Δυτική Παραλία Καλαμάτας – Δυτικά Πίστας Καρτ.

Αναλυτικά στοιχεία

Η διακήρυξη περιλαμβάνει αναλυτικά το συνολικό εμβαδό, το σκοπό της παραχώρησης, τη συνολική τιμή εκκίνησης και το συνολικό χρόνο μίσθωσης για κάθε θέση.

Επίσης, συνοδεύεται από αεροφωτογραφική απεικόνιση του προς παραχώρηση τμήματος του αιγιαλού και της παραλίας, κατάλογο των δικαιολογητικών που υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος και οδηγίες για τη συμμετοχή στην δημοπρασία.

Η αίτηση συμμετοχής στην πλειοδοτική δημοπρασία υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας του άρθρου 15 του ν. 5092/2024, εντός επτά εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης στην πλατφόρμα και στο πρόγραμμα «Διαύγεια».

Ο ενδιαφερόμενος συνδέεται στην πλατφόρμα κατόπιν αυθεντικοποίησης με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. (taxisnet).

Της Βίκυς Βετουλάκη