Εικαστική έκθεση μαθητικής δημιουργίας στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Εικαστική έκθεση μαθητικής δημιουργίας στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Τα εγκαίνια της τριήμερης 2ης Εικαστικής Έκθεσης Μαθητικής Δημιουργίας 2024, με τίτλο « Παιδί & Τέχνη: Ζω – Εμπνέομαι – Μπορώ – Φιλοτεχνώ», θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 29 Μαΐου, στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Η έκθεση αποσκοπεί στην καλλιέργεια των κατάλληλων προϋποθέσεων και ευκαιριών, ώστε τα παιδιά μέσα από μια ενεργή, συνειδητή διεργασία να αποκτήσουν εικαστικές εμπειρίες.

Να σημειωθεί πως την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο σύμβουλος Εκπαίδευσης και 17 Δημοτικά Σχολεία της 2ης Ενότητας της Δ.Π.Ε. Μεσσηνίας από τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης.

Παρουσιαστής θα είναι ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρολόγος και εικαστικός Γιάννης Δρίτσας, ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας.

Την έκθεση μπορούν να επισκεφθούν καθημερινά, έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου, μαθητές/τριες σχολείων στη διάρκεια του πρωινού ωραρίου λειτουργίας τους (08.15 – 14.00) κατόπιν συνεννόησης με το 8ο Δ.Σ. Καλαμάτας, καθώς και το κοινό την Παρασκευή (18.00-21.00).

Είσοδος ελεύθερη.