«Εβδομάδα Μητέρας» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με έναρξη από την Καλαμάτα

«Εβδομάδα Μητέρας» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με έναρξη από την Καλαμάτα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας, η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεκίνησε χθες από την Καλαμάτα τη δράση ευαισθητοποίησης «Εβδομάδα Μητέρας».

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Μαρία Οικονομάκου, σκοπός της δράσης είναι να γίνουν αντιληπτοί και να φανούν ακόμα περισσότερο οι πολλοί ρόλοι της μητέρας και όσο το δυνατόν, αυτή να βοηθηθεί.

Πρόσθεσε δε, ότι η δράση θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, με στόχευση σε συγκεκριμένες ομάδες στόχου, όπως μητέρες φροντίστριες παιδιών ΑμεΑ, μητέρες στην Τρίτη Ηλικία, μητέρες Ρομά και μητέρες που έχουν δεχθεί βία.

Η εκδήλωση της Καλαμάτας αφορούσε στις μητέρες φροντίστριες παιδιών ΑμεΑ με εισήγηση από ψυχολόγο της Συντονιστικής Δομής σχετικά με την υποστήριξη και ενδυνάμωσή τους.

Κλείνοντας η κυρία Οικονομάκου ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού «η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι από τους κύριους στόχους της Περιφερειακής Αρχής».

Το «παρών» κατά την πρώτη ημέρα δράσεων έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος και αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της μητέρας, αλλά και τη στήριξη της Περιφέρειας σε ό,τι έχει να κάνει με κοινωνικά ζητήματα.
Π.Μπ.